Μιλφέιγ, από την Νικόλ Μαρίνου και το nicolscooking.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Το απόλυτο γαλλικό γλυκό με πλούσια αφράτη κρέμα και τραγανή σφολιάτα που δεν μπορεί να αντισταθεί κανένας.
ΜΕΡΙΔΕΣ 8
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20λεπτά 
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ  30λεπτά 
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ   50λεπτά 

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτα εμπορίου
  • ζάχαρη άχνη για το φύλλο σφολιάτας

Για την κρέμα μιλφέιγ :

  • 700 γρ. πλήρες γάλα
  • 100 γρ. κορν φλάουρ
  • 150 γρ. φρέσκο αγελαδινό βούτυρο
  • 4 τεμ. αυγά
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 2 κουτ.σουπ. ζάχαρη άχνη
  • 180 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κουτ.γλ. υγρή βανίλια ή 2 καψουλάκια βανίλια

Για την επικάλυψη:

  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 2 κουτ.σουπ. ζάχαρη άχνη για τη σαντιγί
  • ζάχαρη άχνη για την επικάλυψη
  • 3 -4 τεμ. σφολιατίνια τριμμένα για το πασπάλισμα

Οδηγίες

  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα στη φωτιά και προσθέτουμε μέσα το γάλα και αφήνουμε να φτάσει στο σημείο του βρασμού και όταν είναι έτοιμο κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  • Μέσα σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε τα αυγά, το κορν φλάουρ και την κρυσταλλική ζάχαρη και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη να ενωθούν τα υλικά.
  • Μόλις είναι έτοιμο το γάλα το προσθέτουμε σε δόσεις με μια κουτάλα στο μπολ με το μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε πολύ γρήγορα με τον αυγοδάρτη. Μόλις ρίξουμε όλο το γάλα μέσα στο μπολ, το επιστρέφουμε στην κατσαρόλα και αρχίζουμε να ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη μέχρι να δέσει η κρέμα και να αρχίσει να βγάζει φουσκάλες στην επιφάνεια της κρέμας.
  • Βγάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και την υγρή βανίλια και ανακατεύουμε καλά να λιώσει το βούτυρο.
  • Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ και σκεπάζουμε με μια μεμβράνη φροντίζοντας να ακουμπάει πάνω στην κρέμα για να μην κάνει κρούστα.
  • Όταν κρυώσει η κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου την βάζουμε για δυο ώρες στο ψυγείο μα παγώσει.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα.
  • Απλώνουμε τη σφολιάτα στον πάγκο εργασίας και την χωρίζουμε σε τρεις λωρίδες ίδιου μήκους και τρυπάμε τα τρία κομμάτια παντού με ένα πιρούνι και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
  • Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και τοποθετούμε με προσοχή τις λωρίδες της σφολιάτας κατά μήκος και τις ψήνουμε για 12 – 15 λεπτά . Όταν είναι έτοιμες τις αφήνουμε να κρυώσουν στην άκρη.
  • Χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος στο μίξερ μαζί με την ζάχαρη άχνη να γίνει μια σφιχτή σαντιγί ,μέχρι να σχηματιστούν οι γνωστές κορυφές . Αδειάζουμε τη σαντιγί σε μπολ και την βάζουμε στο ψυγείο για να είναι παγωμένη.
  • Χτυπάμε στο μίξερ την παγωμένη κρέμα που είχαμε ετοιμάσει με το γάλα και τα αυγά για 20 δευτερόλεπτα.
  • Ρίχνουμε την κρέμα σαντιγί μέσα στην κρέμα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ από πάνω προς τα κάτω με πολύ προσοχή.

Για τη συναρμολόγηση:

  • Γεμίζουμε το κορνέ με την κρέμα που ετοιμάσαμε και βάζουμε λίγη κρέμα στην πιατέλα που θα σερβίρουμε το γλυκό για να κολλήσει. Τοποθετούμε το πρώτο φύλλο κρούστας και απλώνουμε από πάνω κρέμα . Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να κάνουμε 3 στρώσεις από σφολιάτα και κρέμα.
  • Χτυπάμε 150 ml κρέμα γάλακτος με δυο κουταλιές ζάχαρη άχνη σε σφιχτή σαντιγί και την βάζουμε σε ένα κορνέ και καλύπτουμε την επιφάνεια με ροζέτες.
  • Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τριμμένα σφολιατίνια και ζάχαρη άχνη.
  • Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

 

https://nicolscooking.gr/glika-rofimata-pota/%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CF%86%CE%AD%CE%B9%CE%B3/?fb

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *