Πανεύκολο “Μιλφέϊγ”, από το sintayes.gr!







Μια πολύ εύκολη συνταγή, για ένα δροσερό και ανάλαφρο γλύκισμα,αγαπητό απ” όλους, για όλες τις περιστάσεις και για όλες τις ώρες. Ένα πανεύκολο Μιλφέϊγ ιδανικό για επιδόρπιο και όχι μόνο.
Χρόνος: 15 λ
Δυσκολία: Εύκολη για αρχάριους
Υλικά συνταγής
- 3 πακέτα σφολιατίνια [θα τα βρείτε σε σούπερ μάρκετ]
- 2 φακελάκια κρέμα στιγμής [κρέμα για μιλφέϊγ ή κρέμα ζαχαροπλαστικής]
- 6 φλ. τσαγιού φρέσκο γάλα
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης 35% λιπαρά
- 1/2 φλ. ζάχαρη άχνη
- 1 1/2 φλ. τσαγιού αμύγδαλα φιλέ
Εκτέλεση συνταγής
- Αλείφετε ένα πυρέξ με λίγη μαργαρίνη και στρώνετε στη βάση τα σφολιατίνια. Φροντίστε να τα τοποθετήσετε έτσι ώστε να μην έχετε κενά, και σπάστε μερικά αν χρειαστεί προκειμένου να καλύψετε τρυπούλες.
- Ακολουθήστε τις οδηγίες παρασκευής της κρέμας στιγμής και αφού τη παρασκευάσετε στρώστε τη μισή πάνω από τα σφολιατίνια. Πασπαλίστε με μισό φλιτζάνι αμύγδαλα, και ξαναστρώστε άλλη μια σειρά σφολιατίνια. Μετά ξαναστρώνετε την υπόλοιπη κρέμα, ξανά μισό φλιτζάνι αμύγδαλα και ξανά σφολιατίνια.
- Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με 2-3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει πηχτή σαντιγί. Απλώνετε μια στρώση σαντιγί πάνω από τα σφολιατίνια, και τρίβετε, με το χέρι, λίγα σφολιατίνια από αυτά που θα έχουν περισσέψει και πασπαλίζετε την επιφάνεια. Τελειώνετε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη και αμύγδαλα. Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρετε.
Για να κάνετε το γλυκό σας ακόμα πιο δροσερό: Κόψτε αρκετές φρέσκες φράουλες και ανακατέψτε τις μέσα στην κρέμα. Κρατήστε μερικές για να στολίσετε το γλυκό σας.
Photo:www.delightfularea.com






Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Μιλφέιγ, από τον Πάνο Θεοδωρίτση και το sintagespanos-zaxaroplastiki.blogspot.com!
Μιλφέιγ από κέικ με σύκα και τυρί κρέμα, από την Ντίνα Νικολάου!
Μιλφέιγ με κάστανα, από το gourmed.gr!
Mille feuille με λευκή σοκολάτα και φρούτα, από τον Γιώργο Τσούλη και το giorgostsoulis.com!
Μιλφέιγ με κρέμα και φράουλες από την Μυρσίνη Λαμπράκη και το mirsini.gr!
Μιλφέιγ με κρέμα chantilly και φουντούκια από τον Giorgio Spanakis και το i-food!
Αφήστε μια απάντηση