Μιλφέιγ με καραμελωμένα αχλάδια και σοκολάτα, από το icookgreek.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκίσματα αποκτά νέο χαρακτήρα χάρις τα καραμελωμένα φρούτα που ανακατεύονται γλυκά με την κρέμα της γέμισής τους.

Συνταγή για ξεχωριστό μιλφέιγ, υπέροχο φινάλε ύστερα από ένα γεύμα με φίλους.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Μιλφέιγ με καραμελωμένα αχλάδια και σοκολάτα

ΓΛΥΚΙΣΜΑΤΑ | Συνταγή για μιλφέιγ με καραμελωμένα αχλάδια και σοκολάτα
5 από 3 ψήφους
Μερίδες: 8

Υλικά Συνταγής

  • 2 φύλλα σφολιάτα βουτύρου
  • 60 γρ. αμυγδαλόψιχα ασπρισμένη
  • 6 αχλάδια (ή μήλα)
  • 60 γρ. βούτυρο φρέσκο
  • ο χυμός ½ λεμονιού
  • 260 γρ. ζάχαρη ξανθή
  • 300 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
  • 260 γρ. γάλα ζαχαρούχο
  • 60 γρ. κουβερτούρα τριμμένη

Εκτέλεση

  • Θρυμματίζετε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ και τα ανακατεύετε με 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Καθαρίζετε τα αχλάδια ή τα μήλα από τα κουκούτσια και τα κόβετε σε φέτες.
  • Ζεσταίνετε σε μια μικρή κατσαρόλα τη μισή από την υπόλοιπη ζάχαρη με το βούτυρο και το χυμό λεμονιού ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτετε τις φέτες των αχλαδιών ή των μήλων και ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να καραμελώσουν.
  • Κόβετε το κάθε φύλλο σφολιάτας σε 6 τετράγωνα κομμάτια και τα βάζετε σε ταψί. Τα πασπαλίζετε με αμύγδαλα και την υπόλοιπη ζάχαρη και τα ψήνετε για 20΄μέχρι να ροδίσουν. Αναμειγνύετε τη σαντιγί με το ζαχαρούχο γάλα χτυπώντας με το μίξερ.
  • Φτιάχνετε 4 μεγάλα τετράγωνα μιλφέιγ χρησιμοποιώντας για το καθένα 3 τετράγωνα κομμάτια σφολιάτας. Ανάμεσα στο κάθε φύλλο μοιράζετε ένα μέρος απ’ την κρέμα, την τριμμένη σοκολάτα και τα καραμελωμένα φρούτα, φυλώντας -αν θέλετε- και λίγα για το γαρνίρισμα της κορυφής.

 

https://www.icookgreek.com/syntagi/milfeig-karamelomena-achladia-sokolata/?fb

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *