“Μιλφέιγ Κωνσταντινίδης” από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις”Συνταγές Πάνος”!

Το υπέροχο μοναδικό μιλφέιγ Κωνσταντινίδης. Απολαύστε το!!

Υλικά:

Για την κρέμα:
1 λίτρο γάλα
200 γρμ. ζάχαρη κρυσταλλική
4 κρόκοι αυγών, 80 γρμ.
100 γρμ. αλεύρι γιά όλες τις χρήσεις
λίγη βανίλια, 1 γρμ.
30 γρμ. βούτυρο γάλακτος, αιγοπρόβειο
500 γρμ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σαντιγί
50 γρμ. ζάχαρη άχνη

Για τη σφολιάτα, μπισκότο:
μπλοκάκια κομμένα 11 Χ 7 πάχους 1 εκατοστό

Για τη σαντιγί:
1 λίτρο κρέμα γάλακτος
200 γρμ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:
Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί, και ανακατεύουμε σε ένα σκεύος αλεύρι και ζάχαρη. Ρίχνουμε λίγο ζεστό γάλα στο μείγμα αλεύρι, και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τους κρόκους χτυπημένους, και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα αυτό στο γάλα, πρέπει να έχει θερμοκρασία 50-60 βαθμούς, ανακατεύοντας σταθερά και συνέχεια με σύρμα να βράσει, και να πήξει η κρέμα, χωρίς να μας κολλήσει, σε μέτρια θερμοκρασία.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, και ρίχνουμε το βούτυρο και τη βανίλια και αφού ανακατέψουμε καλά να λιώσει το βούτυρο.
Σκεπάζουμε, και αφήνουμε την κρέμα στο ψυγείο να κρυώσει καλά, για 2 ώρες περίπου.
Χτυπάμε τα 500 γρ κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη να γίνει σαντιγί.
Δουλεύουμε καλά με το σύρμα την κρύα κρέμα να αφρατέψει, και προσθέτουμε την σαντιγί. Ανακατεύουμε με σπάτουλα, και με κυκλικές κινήσεις, ώστε να ενσωματωθεί, να αφρατέψει, και να έχουμε μια αφράτη γυαλιστερή βελουτέ κρέμα.
Ανοίγουμε τα μπισκότα για το μιλφειγ στη μέση. Στρώνουμε τα μισά μπισκότα σε δίσκο, και βάζουμε επάνω την κρέμα. Στη συνέχεια καπακώνουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα, και είμαστε έτοιμοι για την επικάλυψη.

Σαντιγί:
Χτυπάμε 1 λίτρο κρέμα γάλακτος με 200 γρ ζάχαρη άχνη να γίνει σφιχτή σαντιγί. Την απλώνουμε σε όλο το γλυκό, και πασπαλίζουμε από πάνω τριμμένα μπισκότα, ώστε να καλύψουμε το γλυκό και στα πλαϊνά.
Τέλος προσθέτουμε από πάνω μερικά κομμάτια σπασμένα μπισκότα και πασπαλίζουμε με μια σήτα λίγη ζάχαρη άχνη.

Σφολιάτα:
Αν δεν έχουμε έτοιμο μπισκότο, και χρησιμοποιήσουμε σφολιάτα.
Ψήνουμε τη σφολιάτα αφού την τρυπήσουμε καλά παντού, στους 200 βαθμούς για 35 – 40 λεπτά ανάλογα τον φούρνο, να πάρει ένα απαλό χρυσαφένιο χρώμα.

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=Xrh33-Gw7Nc

http://my-sweet-place-patisserie.blogspot.gr/2014/11/blog-post_22.html

 

 

 



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *