Millefeuille με βελούδινη κρέμα βανίλιας, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Είναι μακράν το πιο νόστιμο μιλφέιγ που έχω φτιάξει ποτέ και είναι το ιδανικό επιδόρπιο για να κλείσει τέλεια ένα πλούσιο γεύμα!

Υλικά:

  • 2 φύλλα σφολιάτα βουτύρου
  • Λίγη ζάχαρη

Για την κρέμα

  • 500γρ. γάλα πλήρες
  • 200ml κρέμα γάλακτος Arla
  • 250γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 3 αβγά μέτρια
  • 75γρ. αλεύρι
  • 75γρ. κορν φλάουρ
  • 150γρ. βούτυρο Lurpak σε κυβάκια (και σε θερμοκρασία περιβάλλοντος)
  • 1 λωβό φυσικής βανίλιας

 

 

Εκτέλεση

  1. Σχίζουμε κατά μήκος τη βανίλια και παίρνουμε τα σποράκια της ξύνοντας με το μαχαίρι. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με το γάλα και την κρέμα γάλακτος πάνω σε μέτρια φωτιά να πάρουν βράση.
  2. Στο μεταξύ χτυπάμε με σύρμα μέσα σε ένα μπολ τη ζάχαρη με τα αβγά, το κορν φλάουρ και το αλεύρι μέχρι να αφρατέψουν καλά. Ενσωματώνουμε το καυτό γάλα και επιστρέφουμε το μίγμα στην κατσαρόλα. Βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύοντας πολύ ζωηρά με σύρμα μέχρι να σφίξει η κρέμα και να πάρει βράση.
  3. Τη μεταφέρουμε σε καθαρό σκεύος σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη που εφάπτεται ακριβώς στην επιφάνειά της και την αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Μεταφέρουμε την κρύα κρέμα στο μίξερ και την αφρατεύουμε με το σύρμα προσθέτοντας τα κυβάκια του βουτύρου σταδιακά μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως και να γίνει λεία κι αφράτη κρέμα και την αφήνουμε στο ψυγείο.
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190οC. Στρώνουμε 2 ρηχά ταψιά με χαρτί ψησίματος. Ανοίγουμε τα φύλλα της σφολιάτας προσεκτικά στον πάγκο και αφού τα ισιώσουμε με πλάστη –αν είναι απαραίτητο- τα αναποδογυρίζουμε μαζί με το χαρτί περιτυλίγματος πάνω στα ταψάκια που ετοιμάσαμε.
  6. Τα χαράζουμε με μαχαίρι σε τετράγωνα ή παραλληλόγραμμα κομμάτια ίδιου μεγέθους και τα τρυπάμε με ένα πιρούνι παντού. Με ένα πινέλο τα αλείφουμε με νερό και τα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη. Τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  7. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα χωρίζουμε με μαχαίρι εκεί που χαράξαμε. Τα φυλάμε σε μπολ που κλείνει αεροστεγώς.
  8. Στήνουμε το γλυκό μας ανά μερίδα τη στιγμή που θέλουμε να το σερβίρουμε: Μεταφέρουμε την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με στρογγυλή μύτη. Ρίχνουμε ελάχιστη κρέμα σε ένα πιάτο και κολλάμε πάνω του ένα φύλλο σφολιάτας. Καλύπτουμε με μια στρώση κρέμας, συνεχίζουμε με δεύτερο φύλλο και μια στρώση κρέμας ακόμη. Τελειώνουμε με ένα φύλλο, το οποίο αν θέλουμε μπορούμε να το σπάσουμε με το χέρι και να το πασπαλίζουμε πάνω στην τελευταία στρώση της κρέμας.
  9. Πασπαλίζουμε τέλος με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε αμέσως. Με ή χωρίς μαργαρίτες…

Το καλό γλυκό αξίζει Lurpak

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

https://sweetly.gr/2021/04/millefeuille-me-veloudini-krema-vanilias/

 

 


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *