Μιλφέιγ με φρυγανιά και βύσσινο από την Ηλιάννα και τις “Μαγειρικές Διαδρομές” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μια πολύ εύκολη και νόστιμη συνταγή για να φτιάξουμε μιλφέιγ διαφορετικό από τα γνωστά.

Συστατικά
  • 1 πακέτο φρυγανιές στρογγυλές
  • 500 γρ. γλυκό βύσσινο (δες την συνταγή στο link : http://mageirikesdiadromes.gr/recipes/byssino-glyko-ths-mamas-moy.html  )
  • 1 / 2 κούπα νερό
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος κτυπημένη σε σαντιγί
  • Αμύγδαλο φιλέ καβουρντισμένο (προαιρ.)

Για την κρέμα

  • 1 κρέμα βανίλιας Γιώτης που θέλει βράσιμο
  • 3 φλιτζάνια γάλα
  • 2-3 κ.σ. ζάχαρη ή και περισσότερο ανάλογα το πόσο γλυκιά τη θέλετε
  • 2 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
Οδηγίες
Φτιάχνουμε τη κρέμα

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  1. Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα (εκτός από λίγο για να διαλύσουμε την κρέμα γιώτης) με τη ζάχαρη και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
  2. Αμέσως προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα που έχουμε διαλύσει την κρέμα βανίλια και αφήνουμε να πάρει μια βράση ακόμα, ανακατεύοντας συνέχεια.
  3. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ανακατεύουμε το βούτυρο και αφήνουμε την κρέμα μας να κρυώσει.

Συναρμολόγηση

  1. Χωρίζουμε το βύσσινο από το σιρόπι του και βάζουμε το σιρόπι να ζεσταθεί με το νερό. Δε χρειάζεται να βράσει, απλά να ζεσταθεί καλά.
  2. Παίρνουμε μια φρυγανιά και τη βουτάμε μέσα στο σιρόπι μέχρι να ποτιστεί ελαφρά.
  3. Την τοποθετούμε σε πιάτο. Πάνω βάζουμε κρέμα και λίγο γλυκό βύσσινο στραγγισμένο. Από πάνω άλλη μια φρυγανιά ποτισμένη στο σιρόπι. Πάνω ξανά κρέμα και τέλος σαντιγί, που έχουμε χτυπήσει την κρέμα γάλακτος με ζάχαρη άχνη.
  4. Πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ καβουρντισμένο, αν θέλουμε.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε να φτιάχνουμε το γλυκό μας σε όσες μερίδες θέλουμε. Γιαυτό το λόγο έχουμε έτοιμα στο ψυγείο μας την κρέμα και τη σαντιγί και όποτε χρειαστούμε φτιάχνουμε την ποσότητα που θέλουμε. Το σιρόπι μπορούμε να το φυλάμε σε ένα κατσαρολάκι και να το ζεσταίνουμε όποτε θελήσουμε.
Σχόλια
Σχόλιο από marianta , Σάββατο, 12 Ιούνιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Ελαφρύ, εύκολο και κυρίως υπέροχο γλυκάκι, τόσο σε εμφάνιση όσο και σε γεύση!
Σχόλιο από Bianka , Σάββατο, 12 Ιούνιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
μμμ!!!παρα πολυ ωραιο ειναι Ηλιαννα μου μπραβο
Σχόλιο από afroditi , Σάββατο, 12 Ιούνιος 2010
Πρωτότυπο , διαφορετικό , ατομικό μιλφείγ!
Σχόλιο από Margo , Κυριακή, 13 Ιούνιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Θαυμάσιος και πρωτότυπος συνδυασμός υλικών, εντυπωσιακό αποτέλεσμα!!!
Σχόλιο από bhsaria58 , Δευτέρα, 14 Ιούνιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πραγματικά πολύ πολύ έξυπνη ευκολη και της στιγμής ιδέα για γλυκό!!!!ευχαριστούμε για την συνταγούλα σου..
Σχόλιο από hrisag , Τρίτη, 15 Ιούνιος 2010 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Τι ιδεα!!!!τελεια εμφανιση και γευση,αξιζει να δοκιμαστει!
Σχόλιο από vasiliki ver , Πέμπτη, 28 Απρίλιος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πήρα τις φρυγανιές και σύντομα θα φτιάξω αυτό το νόστιμο και εύκολο μιλφέιγ Ηλιάννα!!!!!
Σχόλιο από vasiliki ver , Κυριακή, 08 Μάιος 2011
Πολύ καλό Ηλιάννα το μιλφέιγ!!άρεσε σε όλους!! Μπράβο:)))
Σχόλιο από sofouleli , Δευτέρα, 01 Αύγουστος 2011 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Πρωτότυπο ,εμφανίσιμο, και πρέπει να είναι και πολύ νόστιμό.Κι αυτο στ, αγαπημένα αλλά να σε ρωτήσω Ηλιάννα,η κρέμα στέκεται στο ψυγείο έτσι καλά στο ψυγείο,δηλ αν θέλουμε μετά απο δύο μέρες θα είναι όπως και την πρώτη μέρα;
Σχόλιο από Hlianna , Τρίτη, 02 Αύγουστος 2011
Σοφία, η κρέμα μπορείνα μείνει 2-3 μέρες στο ψυγείο και δεν παθαίνει τίποτα , μην ανησυχείς.

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *