Μιλφέιγ σοκολάτας, από τον Γιώργο Τσούλη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ένα γαλλικό γλυκό που σίγουρα όλοι λατρεύετε. Αγαπημένο, τραγανό μιλφέιγ σοκολάτας στο οποίο χαρίζουμε άρωμα Ελλάδας αφού σερβίρουμε με φιστίκι Αιγίνης τριμμένο. Τρέξτε και ετοιμάστε το με τη πρώτη ευκαιρία!

 

ΥΛΙΚΑ

1 φύλλο σφολιάτας

500 γρ. γάλα

100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική, +extra για το πασπάλισμα των φύλλων

60 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη

50 γρ. κορν φλάουρ

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

30 γρ. βούτυρο  παγωμένο

αυγά, medium

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για το σερβίρισμα:

Φιστίκια Αιγίνης, θρυμματισμένα

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανά μερίδα/ τεμάχιο
ΒΑΖΑΘερμίδες    219  11%
ΒΑΖΑΛίπος     10.3g    15%
ΒΑΖΑKορεσμένα    5.9g    30%
ΒΑΖΑΠρωτεΐνες    5.5g    11%
ΒΑΖΑYδατάνθ.    27.5g   11%
ΒΑΖΑΣάκχαρα    19.5g    22%
ΒΑΖΑΑλάτι    0.1g    1.67%
ΒΑΖΑΙνες    1g    4%
by Danai Petropoulou
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Τοποθετούμε στον πάγκο εργασίας το φύλλο σφολιάτας με την μεγαλύτερη πλευρά να κοιτάει προς το μέρος μας και το κόβουμε σε 3 κάθετα ίσα κομμάτια.
2Έπειτα, στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί του φούρνου και πασπαλίζουμε ομοιόμορφα όλη την επιφάνεια της με ζάχαρη. Ακριβώς από πάνω απλώνουμε τα κομμάτια σφολιάτας αφήνοντας κενό μεταξύ τους και πασπαλίζουμε εκ νέου με ζάχαρη.
3Αμέσως μετά, καλύπτουμε με ακόμα ένα φύλλο λαδόκολλας και τοποθετούμε από πάνω ένα ταψί ίδιου μεγέθους για βάρος.
4Στη συνέχεια, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα για 30-35 λεπτά και μόλις είναι έτοιμο, αποσύρουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε το φύλλο στην άκρη να κρυώσει.
5Για την κρέμα: Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το γάλα τη μισή ποσότητα ζάχαρης (50 γρ.) και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
6Κατόπιν, σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, το κορν φλάουρ, την υπόλοιπη ζάχαρη (50 γρ.), το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
7Ύστερα, με μία βαθιά κουτάλα προσθέτουμε το μείγμα με το γάλα σε δόσεις στο μείγμα με τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις πάρει θερμοκρασία το μείγμα, το μεταφέρουμε εκ νέου στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να δέσει η κρέμα.
8Όταν είναι έτοιμη, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τη σοκολάτα, το βούτυρο και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός, μέχρι να διαλυθεί εντελώς η σοκολάτα.
9Τέλος, αδειάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά. Αφού κρυώσει, τη μεταφέρουμε σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής, στην οποία έχουμε τοποθετήσει μία μύτη μεγέθους 7 mm.
10Σύνθεση: Τοποθετούμε το πρώτο κομμάτι σφολιάτας στο σκεύος, που θα σερβίρουμε και πιέζοντας τη σακούλα ζαχαροπλαστικής απλώνουμε το 1/3 της κρέμας ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του. επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα κομμάτια.Σερβίρουμε με φιστίκια Αιγίνης.
11Κόβουμε σε κομμάτια το μιλφέιγ και σερβίρουμε.
#tsoulotip: Αν επιθυμούμε μπορούμε να βάλουμε ανάμεσα από τις στρώσεις φιστίκι Αιγίνης
https://www.giorgostsoulis.com/syntages/gluka/milfei-sokolatas
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *