Μιλφέιγ στο ποτήρι, από την Σόφη Τσιώπου!







Για όσους δεν θέλουν να μπλέκουν με πιάτα και μαχαίρια προσπαθώντας να κόψουν ένα καλό κομμάτι χωρίς να διαλυθεί, η λύση του γλυκού σε μπολάκια είναι ιδανική !! 1 λιτρο γαλα
Υλικα για 16 μπολάκια
1 λιτρο γαλα
160 γρ.αχνη ζαχαρη
200 γρ.μαργαρινη λιωμενη
160 γρ.κορν φλαουρ
2 βανιλιες
1 κροκο αυγου
200 γρ.σαντγι
2 πακετα μπισκοτα σφολιατινια (500 γρ.)
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Εκτελεση
-Ανακατευω με ενα συρμα την μαργαρινη με την αχνη και τις βανιλιες και προσθετω και τον κροκο.Το αφηνω στην ακρη.
-Βαζω το γαλα σε κατσαρολα και ρχνω και ανακατευω το κορν φλαουρ και ανοιγω τη φωτια.Ανακατευω συνεχεια μεχρι να πηξει η κρεμα.Κατεβαζω απ τη φωτια και προσθετω αμεσως το μιγμα με την μαργαρινη.Ανακατευω καλα και αδειαζω το μιγμα σ ενα μπολ,σκεπαζω με μεμβρανη και αφηνω να κρυωσει καλα.
Μοιραζω απο λιγη κρεμα στα μπολακια,μετα μπισκοτα,παλι κρεμα,παλι μπισκοτα,απο πανω λιγη σαντιγι και τελος πασπαλιζω την επιφανεια με τριμμενο μπισκοτο.
Ετοιμο!!!















Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Μιλφέιγ ατομικά πανεύκολα σε 10 λ (Video), από το sintayes.gr!
Μιλφέιγ με φράουλες από την Ηλιάννα και τις "Μαγειρικές Διαδρομές" !
Μιλφέιγ με κάστανα, από το gourmed.gr!
Millefeuille με βελούδινη κρέμα βανίλιας, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!
Πανεύκολο “Μιλφέϊγ”, από το sintayes.gr!
Μιλφέιγ με κρέμα και φράουλες, από την Ιωάννα Σταμούλου και το Sweetly!
Αφήστε μια απάντηση