Ανοίγεις 1 φύλλο σφολιάτας πάνω σε μια λαδόκολλα και με ένα κουπ πατ ή ένα ποτηράκι κόβεις δισκάκια διαμέτρου περίπου 5 εκατοστών. Δεν αφαιρείς τη σφολιάτα που μένει γύρω γύρω από τα δισκάκια γιατί θα τη χρειαστείς κι αυτή. Τρυπάς με ένα πιρούνι όλα τα δισκάκια για να μη φουσκώσουν πολύ και ψήνεις για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς να πάρουν ωραίο χρώμα.Χτυπάς στο μίξερ 250 γρ. μασκαρπόνε ή άλλο τυρί κρέμα που σου αρέσει με 3 κουτ.σ. καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα και βάζεις την κρέμα στο ψυγείο να σφίξει ελαφρά μέχρι να ψηθεί και να κρυώσει η σφολιάτα. Μόλις κρυώσει η σφολιάτα κάνεις τρίμματα με τα χέρια το γύρω γύρω μέρος από τα δισκάκια και τα βάζεις σε ένα βαθύ πιάτο.
Ενώνεις ανά δύο τα δισκάκια σφολιάτας με μια ποσότητα από την κρέμα και τα καλύπτεις και περιμετρικά με την κρέμα. Αμέσως τα καλύπτεις με τα τρίμματα σφολιάτας και βάζεις τα γλυκάκια στο ψυγείο σε ένα σκεύος αεροστεγώς κλειστό να μην παίρνουν υγρασία.
Όπως είδες τα γλυκάκια αυτά γίνονται πολύ εύκολα με 3 μόλις υλικά, χρειάζονται λίγο περισσότερο χρόνο στο στήσιμο (που αν δεν τον έχεις μπορείς να κόψεις τη σφολιάτα σε τρείς λωρίδες, πριν την ψήσεις και να φτιάξεις το κλασικό σχήμα της τούρτας μιλφέιγ που θα κόψεις μετά σε κομμάτια) και το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι να τα φτιάξεις την ημέρα που θα τα σερβίρεις για να μην υγροποιηθεί η σφολιάτα και χάσει την τραγανή υφή του το γλυκάκι. Σερβίρεις πασπαλισμένα με λίγη άχνη.
Φυσικά μπορείς να αφήσεις τη φαντασία σου ελεύθερη, να προσθέσεις στα τρίμματα σφολιάτας 2 κουταλιές τριμμένα αλμυρά φιστίκια, να βάλεις μια στρώση γκανάς σοκολάτας πάνω στη σφολιάτα πριν βάλεις την κρέμα καραμέλας ή να προσθέσεις τριμμένα φιστίκια μέσα στην κρέμα καραμέλας…
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Αφήστε μια απάντηση