Υγρό σουφλέ σοκολάτας (mini lava cake), από την Δήμητρα και τον Λευτέρη του foodstates.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Είναι κάποιες φορές, όπως η συγκεκριμένη, που τα λόγια είναι περιττά…
Η εικόνα και μόνο, η ιδέα και μόνο είναι αρκετά.
Αμαρτωλό σουφλέ σοκολάτας που κρύβει στην καρδιά του ένα παχύρρευστο υγρό “κύμα” σοκολάτας.
Γαρνίρετε στην κορυφή με άχνη ζάχαρη και αφεθείτε με κλειστά μάτια στην αμαρτωλή απόλαυση του..



Υλικά:

3 αυγά
170 γρ. κουβερτούρα
110 γρ. βούτυρο
2 κ.σ. αλεύρι
1 κ.γλ. υγρή βανίλια ή μια κάψουλα βανίλιας
1/2 κ.γλ. αλάτι
4 κ.σ. ζάχαρη


Εκτέλεση:


1. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 6 φόρμες κεραμικές ή αλουμινίου (μιας χρήσης).

2. Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπαιν μαρί.
3. Έπειτα χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με τη ζάχαρη και το αλάτι με μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να κιτρινισουν. Προσθέτουμε την υγρή βανίλια και το αλεύρι. Προσεκτικά προσθέτουμε το μείγμα του βουτύρου και της κουβερτούρας και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.

4. Μοιράζουμε τη ζύμη στα φορμάκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 6-8 λεπτά.

5. Ξεφορμάρουμε προσεκτικά και τα ανοίγουμε στην μέση. Η σοκολάτα αρχίζει να ρέει και η απόλαυση είναι στο πιάτο μας.



Καλή επιτυχία! 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

http://www.foodstates.gr/2016/06/mini-lava-cake.html#more

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *