Σαβαρέν (BABA AU RHUM),‏ από την αγαπημένη μας Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
500 γρ νερό

200 γρ ζάχαρη

την φλούδα ενός πορτοκαλιού

Βράστε όλα τα υλικά μαζί για 15 λεπτά.

Αφήστε το να κρυώσει.

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι κοφτό του γλυκού αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο ζάχαρη

3 αυγά χτυπημένα με πιρούνι

ξύσμα από ένα πορτοκάλι

80 ml γάλα χλιαρό

3 φακελάκια ξηρή μαγιά των 8 γρ η μία

50 γρ βούτυρο λιωμένο για την ζύμη

50 γρ βούτυρο λιωμένο για το βουτύρωμα της φόρμας

 

 

Βάλτε τα 3 πρώτα υλικά σε ένα μεγάλο μπώλ(που μπορεί να μπει σε φούρνο/πυρέξ).

Κάντε μια λακουβίτσα στην μέση και ρίξτε μέσα τα χτυπημένα αυγά.

Προσθέστε το ξύσμα πορτοκαλιού.

Ρίξτε σε ένα άλλο μπώλ το χλιαρό γάλα και προσθέστε την μαγιά.

Ανακατέψτε με ένα κουτάλι να διαλυθεί καλά η μαγιά .

Προσθεστε το μείγμα της μαγιάς στα αυγά.

Ανακατέψτε με την παλάμη σας τα υλικά.

Η ζύμη είναι κολλώδης ..

Χτυπήστε με το χέρι σας την ζύμη μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Σκεπάστε την με αλουμινόχαρτο και βάλτε την στον φούρνο σας

στους 30-50 βαθμούς Κελσίου μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί,

(περίπου 30-40 λεπτά).

Βουτυρώστε καλά με το λιωμένο βούτυρο μια φόρμα του κέικ και βάλτε την στο ψυγείο.

Μετά από 5 λεπτά ξαναβουτυρώστε την ( με πινέλο είναι καλύτερα)

και ξαναβάλτε την στο ψυγείο.

Βγάλτε από τον φούρνο και προσθέστε σταδιακά το λιωμένο βούτυρο

μέχρι να απορροφηθεί από την ζύμη.

Η ζύμη σας εξακολουθεί να κολλάει .

Βάλτε την ζύμη στην καλά βουτυρωμένη φόρμα του κέικ

και σκεπάστε καλά.

Αφήστε την πάνω στην κουζίνα σας να ξαναφουσκώσει για άλλα 30 λεπτά .

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Ανάψτε τον φούρνο σας στους 150 βαθμούς ( εμένα ο φούρνος μου είναι δυνατός)

αέρα και αντιστάσεις πάνω κάτω.

Βάλτε μέσα την φόρμα και ψήστε για 30 λεπτά μέχρι να πάρει ένα

χρυσοκίτρινο χρώμα.

Βγάλτε από τον φούρνο και σιροπιάστε αμέσως με το κρύο σιρόπι

κουταλιά -κουταλιά.

Αφήστε να κρυώσει και πιει το σιρόπι του .

Μόλις απορροφήσει το σιρόπι τότε αναποδογυρίστε το σαβαρέν

σε πιατέλα .

Στολίστε προτού το σερβίρετε με σαντιγί στην μέση και φρούτα.

Εγώ έβαλα φράουλες.

Αν θέλετε να κάνετε μικρά μπαμπαδάκια προσθέστε στην ζύμη

75 γρ ξανθή σταφίδα μαζί με το λιωμένο βούτυρο .

Στο σιρόπι αντί για φλούδα πορτοκαλιού προσθέστε 5 κουταλιές

της σούπας ρούμι.

Αντί να βάλετε το μείγμα σε φόρμα κέικ μοιράστε το σε μικρά καλά βουτυρωμένα

φορμάκια (περίπου 8) η σε φόρμες κάπκεικ ..

Όταν σιροπιαστούν και πιούν το σιρόπι βγάλτε τα από τα φορμάκια και βάλτε

από πάνω ροζέτα με σαντιγί και ένα κερασάκι .

Από τα καλύτερα γλυκά της κλασσικής γαλλικής ζαχαροπλαστικής .

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

bab2

 

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)

 

 

http://koykoycook.gr/?p=20507

 

bab3

 

 

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *