Μπεζέδες (μαρεγκάκια), από το icookgreek.com!







Υλικά συνταγής
- Υλικά για 30-40 κομμάτια
- ασπράδια αυγών: 3
- ζάχαρη (άχνη ή κρυσταλλική πολύ ψιλή): 180 γρ. περίπου
- χυμός λεμονιού: 1 κουταλάκι του γλυκού
- βανίλιες σε σκόνη: 1-2
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε το φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία (μέχρι 100° C). Χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών σε σφιχτή μαρέγκα έτσι ώστε να στέκεται καλά. Προσθέτετε τη ζάχαρη σιγά-σιγά ενώ συνεχίζετε το χτύπημα. Στην τελευταία ποσότητα ζάχαρης σταμάτε το μίξερ και συνεχίζετε το ανακάτεμα με ένα κουτάλι για να μπορέσει το μείγμα να σταθεί καλύτερα. Στη συνέχεια προσθέτετε τις βανίλιες. Στο τέλος ρίχνετε και το χυμό λεμονιού για να γυαλίσει το μείγμα.
- Σε ένα ταψί στρώνετε αντικολλητικό χαρτί και ρίχνετε μικρές κουταλιές από το μείγμα (δε φουσκώνουν πάρα πολύ). Έαν θέλετε να αποκτήσουν σχήμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κορνέ ζαχαροπλαστικης.
- Ψήνετε τους μπεζέδες στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία για αρκετές ώρες μέχρι να στεγνώσουν καλά.






Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Σάντουιτς μαρέγκας με παγωτό, από τον Στέλιο Παρλιάρο!
Τράιφλ με μπεζέδες και κρέμα λεμονιού από την Ιωάννα Σταμούλου και το Sweetly!
Μπεζέδες σοκολάτας με μαστίχα από την Εύα και το chefoulis.gr!
Μαρέγκες σοκολάτας, από την Nestle και το glikessintages.gr!
Κορμός με μαρέγκα και κάστανο, από τον Στέλιο Παρλιάρο!
Πανεύκολο σοκολατένιο γλυκό µε ψημένη μαρέγκα από την Αργυρώ!
Αφήστε μια απάντηση