Μπεζέδες (μαρεγκάκια), από το icookgreek.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
  • Κλασσικά και αγαπημένα!
  • Δυσκολία: μέτριο

Υλικά συνταγής

  • Υλικά για 30-40 κομμάτια
  • ασπράδια αυγών: 3
  • ζάχαρη (άχνη ή κρυσταλλική πολύ ψιλή): 180 γρ. περίπου
  • χυμός λεμονιού: 1 κουταλάκι του γλυκού
  • βανίλιες σε σκόνη: 1-2

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία (μέχρι 100° C). Χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών σε σφιχτή μαρέγκα έτσι ώστε να στέκεται καλά. Προσθέτετε τη ζάχαρη σιγά-σιγά ενώ συνεχίζετε το χτύπημα. Στην τελευταία ποσότητα ζάχαρης σταμάτε το μίξερ και συνεχίζετε το ανακάτεμα με ένα κουτάλι για να μπορέσει το μείγμα να σταθεί καλύτερα.  Στη συνέχεια προσθέτετε τις βανίλιες. Στο τέλος ρίχνετε και το χυμό λεμονιού για να γυαλίσει το μείγμα.
  2. Σε ένα ταψί στρώνετε αντικολλητικό χαρτί και ρίχνετε μικρές κουταλιές από το μείγμα (δε φουσκώνουν πάρα πολύ). Έαν θέλετε να αποκτήσουν σχήμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κορνέ ζαχαροπλαστικης.
  3. Ψήνετε τους μπεζέδες στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία για αρκετές ώρες μέχρι να στεγνώσουν καλά.

Συμβουλή

Μπεζεδάκια, λεμονόπιτες, αέρινες πάβλοβες και ανοιξιάτικα γλυκάκια στηρίζουν όλη τη γευστική και οπτική τους γοητεία στη μαρέγκα. Τι να προσέχουμε για να πετύχει; Διαβάστε εδώ.

 

https://tinyurl.com/y24ruh2u

 


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *