Τραγανοί, Μαστιχωτοί Μπεζέδες, από τα Μυστικά της Κουζίνας!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
  • Υλικά

  • 400 γραμμάρια ψιλή ζάχαρη

  • 200 γραμμάρια φρέσκο ασπράδι αυγού σε θερμοκρασία δωματίου

  • 1 κουταλάκι τσαγιού πάστα βανίλιας ή σπόρους από μισό λοβό βανίλιας (προαιρετικά)

  • ροζ / παστέλ χρώματα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)

  • χυμό λεμονιού για τον καθαρισμό του μπολ/μίξερ

Θα χρειαστείτε επίσης:

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200 C°. Στρώστε λαδόχαρτο σε δύο μεγάλα ταψάκια και αφήστε τα στην άκρη. Καθαρίστε το σύρμα του μίξερ, και το δοχείο μίξης, σκουπίζοντάς τα με χαρτί που έχει υγρανθεί με λίγο χυμό λεμονιού για να αποφευχθεί κάθε ίχνος λίπους. Απλώστε λαδόχαρτο σε ένα μεσαίο ταψάκι, ρίξτε επάνω τη ζάχαρη και ζεστάνετε τη στο φούρνο για 7 λεπτά (χρησιμοποιήστε ένα χρονόμετρο για σιγουριά).

Μόλις βάλετε τη ζάχαρη στο φούρνο, αμέσως ρίξτε τα ασπράδια των αυγών στο μίξερ και χτυπήστε τα αργά για μερικά λεπτά, επιτρέποντας να σχηματιστούν μικρές σταθερές φυσαλίδες, και στη συνέχεια αυξήστε την ταχύτητα στη μεσαία, ​​ώστε η μαρέγκα να φτιάξει σταθερές κορυφές. Όταν απομείνουν 30 δευτερόλεπτα από τα 7 λεπτά που χρειάζεται η ζάχαρη να βρίσκεται στο φούρνο, γυρίστε το μίξερ σας σε υψηλή ταχύτητα.

Αφαιρέστε τη ζάχαρη από το φούρνο και χαμηλώστε το φούρνο στους 100 C°.
Με το μίξερ σας στο τέρμα, προσθέστε πολύ αργά ένα κουταλάκι του γλυκού ζεστή ζάχαρη στα χτυπημένα λευκά ασπράδια, πάρτε το χρόνο σας όταν το κάνετε αυτό και μην μπείτε στον πειρασμό να προσθέσετε περισσότερο από ένα κουταλάκι του γλυκού κάθε φορά. Βεβαιωθείτε ότι το μείγμα επανέρχεται σε σταθερές κορυφές μετά από κάθε κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη. Μόλις προσθέσετε όλη τη ζάχαρη, συνεχίστε να χτυπάτε σε γρήγορη ταχύτητα μέχρι να έχετε ένα απαλό, σταθερό και γυαλιστερό μείγμα και όλη τη ζάχαρη ενσωματωμένη. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε μια σταγόνα χρώματος ζαχαροπλαστικής ή πάστας βανίλιας και να αναμίξετε μέχρι να συνδυαστούν καλά.

Θα χρειαστείτε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής μιας χρήσης και το ειδικό ακροφύσιο για μπεζέδες. Για να δείτε ακριβώς πως να χειριστείτε το κορνέ ζαχαροπλαστικής, δείτε το παραπάνω βίντεο. Τοποθετήστε το ακροφύσιο στη σακούλα και κόψτε την άκρη της σακούλας. Τοποθετήστε το μείγμα της μαρέγκας σας μέσα στην σακούλα ζαχαροπλαστικής. Εάν χρησιμοποιήσετε λαδόχαρτο για να ψήσετε επάνω τους μπεζέδες, θα πρέπει να προσθέσετε λίγο από το μείγμα της μαρέγκας κάτω από το λαδόχαρτο, σε κάθε γωνία του ταψιού, ώστε να κολλήσει το λαδόχαρτο στο ταψί.

Δημιουργήστε τους μπεζέδες κρατώντας τη σακούλα σφιχτά, ευθεία, και ακριβώς επάνω από το ταψί σας. Πιέστε και στη συνέχεια τραβήξτε προς τα πάνω. Ψήστε για περίπου 45 – 50 λεπτά ή έως ότου οι βάσεις των μπεζέδων βγουν από το λαδόχαρτο καθαρές. Αυτοί οι μπεζέδες διατηρούνται για 2 εβδομάδες, σε ένα γυάλινο δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου (όχι στο ψυγείο).

Πριν ξεκινήσετε, παρακαλούμε προσέξτε τα παρακάτω ώστε να μην σπαταλάτε τα αυγά σας και τη ζάχαρη.

  • Βεβαιωθείτε ότι το μπολ και το χτυπητήρι σας είναι εξαιρετικά καθαρά, και μην ξεχάσετε χρησιμοποιήστε χυμό λεμονιού ή ξύδι για να εξαλείψετε κάθε ίχνος λίπους.

  • Βεβαιωθείτε ότι τα ασπράδια σας δεν έχουν ίχνη κρόκων πριν βάλετε το δίσκο με τη ζάχαρη στο φούρνο.

  • Όσο η ζάχαρη βρίσκεται στο φούρνο, ταυτόχρονα αρχίστε να ανακατεύετε τα ασπράδια του αυγού σας έτσι ώστε τα ασπράδια σας να αποκτήσουν σταθερές κορυφές.

  • Επίσης, μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήστε ένα χρονόμετρο. Όταν απομείνουν μόνο 30 δευτερόλεπτα πριν βγει η ζάχαρη από το φούρνο (στα 6μιση λεπτά δηλαδή), θα πρέπει να βάλετε το μίξερ σας στην πιο γρήγορη ταχύτητα, οπότε προσέξτε το ιδιαίτερα αυτό!

  • Όταν προσθέτετε τη ζεστή ζάχαρη, προσθέστε μόνο 1 κουταλάκι του γλυκού εκείνη τη στιγμή, μην βιάζεστε. Προσθέστε μόνο ένα κουταλάκι κάθε φορά.

  • Όταν βγάλετε τη ζεστή ζάχαρη από το φούρνο, μην ξεχάσετε να γυρίσετε το φούρνο σας στους 100 C°.

  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ματ σιλικόνης, για ευκολία, όταν κόβετε τους μπεζέδες, ή να πατάτε το λαδόχαρτο με το χέρι σας κάθε φορά που πατάτε τη σακούλα ζαχαροπλαστικής ώστε να μην αποσταθεροποιείται.

Αν δεν ξεχάσετε τίποτα από όλα αυτά, θα δημιουργήσετε τέλειους μπεζέδες κάθε φορά!

Αν το επιθυμείτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά σχέδια ακροφύσιων, που βρίσκονται στο σετ των 4 τμχ. για να έχετε ποικιλία στο σχήμα των μπεζέδων σας.

Πληροφορίες για τα εργαλεία που θα χειαστείτε!

Για την καλύτερη δυνατή εκτέλεση της συνταγής μας, μπορείτε να προμηθετείτε τα παρακάτω  ακροφύσια, ή το συνδυασμό τους, κάνοντας κλικ στην αντίστοιχη εικόνα:

  

https://mystikakouzinas.gr/blogs/news/crispy-maringue-cookies

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *