Black forest (στο ποτήρι), από την Δήμητρα και τον Λευτέρη του foodstates.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

 

…ένα γλυκό λατρεμένο!

Ένα γλυκό που όλοι αγαπάμε, σερβιρισμένο στο ποτήρι!

Εύκολο, γρήγορο, ελαφρύ και γλυκό όσο πρέπει! Με την χαρακτηριστική γλυκόξινη γεύση που του χαρίζουν τα βύσσινα!

Κάθε στρώση και μια μικρή απόλαυση! Σαντιγί, σοκολατένιο παντεσπάνι, βύσσινα, τριμμένη κουβερτούρα!

Σερβίρετέ το σε ποτήρια ή σε βαζάκια. Κατάλληλο για μπουφέ, για πάρτι, για κέρασμα, για προσωπικό δώρο σε φίλους!

Υλικά:

  • 1 δόση από το σοκολατένιο παντεσπάνι (για τούρτες και κέικ)
  • 2 κρέμες γάλακτος (των 200 ml)
  • ½ φλ. άχνη ζάχαρη
  • 1 βανίλια (σε σκόνη)
  • 1 κονσέρβα βύσσινο (χωρισμένα τα βύσσινα από το υγρό)
  • 1/3 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κουβερτούρα τριμμένη (για γαρνίρισμα)

 

Εκτέλεση:

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  1. Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι σύμφωνα με τις οδηγίες (Πατήστε εδώ: Σοκολατένιο παντεσπάνι για τούρτες και κέικ). Βάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο ταψί κουζίνας στο οποίο έχουμε απλώσει λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε στρόγγυλα κομμάτια είτε με κουπ-πατ είτε με ένα ποτήρι. Κόβουμε το κάθε στρόγγυλο κομμάτι στην μέση ώστε να είναι μισό σε πάχος.
  1. Χτυπάμε στο μίξερ τις κρέμες γάλακτος μέχρι να αρχίσουν να πήζουν. Τότε προσθέτουμε την άχνη και την βανίλια και χτυπάμε μέχρι να γίνουν μια σφιχτή σαντιγί.

Ανακατεύουμε την σαντιγί (όχι όλη, κρατάμε λίγη για γαρνίρισμα) μαζί με τα 2/3 από τα βύσσινα.

  1. Για το σιρόπι: Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι το ζουμί από την κομπόστα βύσσινο μαζί με την ζάχαρη. Όταν αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 2-3 λεπτά. Αφήνουμε να χλιαρύνει λίγο.

4. Συναρμολογούμε: Βάζουμε στον πάτο κάθε ποτηριού 1 γεμάτη κουταλιά σαντιγί. Από πάνω βάζουμε 1 από τα παντεσπάνια που κόψαμε και σιροπιάζουμε ελαφρά με ένα πινέλο. Προσθέτουμε σαντιγί και πάλι από πάνω 1 παντεσπάνι και σιροπιάζουμε. Απλώνουμε από πάνω λίγη σαντιγί. Γαρνίρουμε με την σαντιγί που κρατήσαμε (χωρίς τα βύσσινα), με τα βύσσινα που κρατήσαμε και τριμμένη κουβερτούρα.

Καλή επιτυχία!

 

http://www.foodstates.gr/2015/11/black-forest.html

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *