Cookies με σοκολάτα και κάσιους – Chocolate-cashews cookies, by Gabriel Nikolaidis and the Cool Artisan!
Νόστιμα και εύκολα μαλακά μπισκότα για αυτούς που λατρεύουν να ξεκινούν τη μέρα τους με ένα δυνατό πρωινό, γεμάτο γεύση. Συνδύασέ τα με κρύο γάλα και θα με θυμηθείς!
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
100 γρ. βούτυρο χωρίς αλάτι, ελαφρώς μαλακό
125 γρ. ζάχαρη άχνη
1 μεγάλο αυγό
½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
200 γρ. φαρίνα
1 πρέζα αλάτι
100 γρ. σταγόνες σοκολάτα
100 γρ. κάσιους
ΟΔΗΓΙΕΣ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ºC.
Απλώνουμε λαδόκολλα σε δύο ταψιά.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες.
Ρίχνουμε το αυγό, προσθέτουμα το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε.
Παίρνουμε κουταλιές της ζύμης και τις τοποθετούμε στο ταψί. Ρίχνουμε από πάνω σταγόνες σοκολάτας και κάσιους. Καλύπτουμε το ταψί και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.
Με τα δάχτυλά μας πιέζουμε ελαφρώς τις μπάλες ζύμες, ώστε να ισιώσουν κάπως και τις τοποθετούμε στον φούρνο για 10-12 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν (προσοχή μην ψηθούν πολύ και στεγνώσουν – όσο πιο μαλακά τόσο καλύτερα)
Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε με ένα ποτήρι κρύο γάλα.
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Chocolate-cashews cookies
½ teaspoon vanilla extract
200 g. self-raising flour
1 pinch of fine sea salt
100 g. quality chocolate drops
100 g. cassius
INSTRUCTIONS
Preheat the oven to 180ºC.
Line two baking sheets with greaseproof paper.
Beat the butter and sugar in a large bowl until pale and creamy.
Crack in the egg, add the vanilla and mix well. Sift in and fold through the flour and salt.
Roll tablespoons of the dough into balls and place onto the lined trays. Put chocolate drops and cassius on top.
Cover and chill in the fridge for 15 minutes.
Flatten the balls slightly with your fingers, then place in the hot oven for 10 to 12 minutes, or until lightly golden (make sure you don’t overdo them – the chewier the better).
Leave to cool completely, then serve with a glass of cold milk.
Αφήστε μια απάντηση