Παγωτό μωσαϊκό, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!







Για τους λάτρεις του αγαπημένου και “μαμαδίστικοϋ” μωσαΪκού έχουμε και την πανεύκολη παγωτένια εκδοχή του!!!
Το συγκρεκριμένο παγωτάκι είναι αρκετά γαλατένιο και πολύ πολύ σοκολατένιο!!!
Υλικά για 1,5 με 2 λίτρα:
1 κονσέρβα φυτική σαντιγί
1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα
1 φλιτζ.τσ. γάλα φρέσκο
3 κουτ.σ. γεμάτες κακάο άγλυκο
2 κουτ.σ. μερέντα
1/2 πακέτο μπισκότα πτι-μπερι
2 σφηνάκια κονιάκ
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ τη φυτική σαντιγί ώστε να φουσκώσει και να τριπλασιαστεί σε όγκο.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το ζαχαρούχο γάλα να γίνει το μείγμα σαν κρέμα.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίνουμε διαδοχικά το κακάο και τη μερέντα.
Σπάμε σε ένα μπολ τα μπισκότα και τα ραντίζουμε με το κονιάκ και τα ρίχνουμε κι αυτά στο μείγμα.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι απαλά από πάνω προς τα κάτω ώστε να πάνε τα μπισκότα παντού.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ειδικό μεταλλικό σκεύος ή απλό τάπερ και παγώνουμε στην κατάψυξη τουλάχιστον 6-7 ώρες πριν το σερβίρουμε.
Γαρνίρουμε ιδανικά με μερέντα που πρώτα έχουμε ελαφρά θερμάενει ή με γλυκό κουταλιού βύσσινο!!!
Καλή σας απόλαυση!!!
https://lixoudiesmarifanis.blogspot.com/2015/09/blog-post_15.html?m=1&fbclid






Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Παγωτό με ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική και ΙΟΝ Nucrema, από τον Μιχάλη Σαράβα και το ionsweets...
Γλυκό ψυγείου με μπισκότα και σοκολάτα, από το icookgreek.com!
Συγκλονιστικό παγωτό κακάο από την Αργυρώ μας!
Μωσαϊκό με κακάο, εσπρέσο και λικέρ καφέ, από το icookgreek.com!
Παγωτό σοκολάτα χωρίς ζάχαρη, από την Ελένη Πετρουλάκη και το icookgreek.com!
Τρουφάκια μωσαϊκό, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!
Αφήστε μια απάντηση