Τσουρεκάκια σιροπιαστά γεμιστά, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

 

Αγαπητοί, σήμερα θα σας δείξω πως θα φτιάξετε σιροπιαστά τσουρεκάκια γεμιστά με πραλίνα, μαρμελάδα ή κάστανο και πλούσια σοκολατένια επικάλυψη ή απλό γλάσο σε λίγη μόνο ώρα…

Πολύ ωραία παρασκευή ειδικά για τις ημέρες των Χριστουγέννων

Στη συνταγή μας χρησιμοποιούμε έτοιμα τσουρεκάκια του εμπορίου. Επίσης είναι μια καλή μετατροπή σπιτικών τσουρεκιών που είτε τα βαρεθήκαμε είτε μας έχουν περισσέψει και δεν θέλουμε να πάνε χαμένα.

Φυσικά μπορούμε να ετοιμάσουμε εξ ολοκλήρου δικά μας σπιτικά εάν έχουμε τη διάθεση και το μεράκι. Σε περίπτωση που θέλετε να φτιάξετε με τα χεράκια σας από την αρχή τη σημερινή συνταγή προτείνω να ακολουθήσετε τις οδηγίες μου για καταπληκτικά τσουρεκάκια με μέλι που δεν περιέχουν ζάχαρη και γίνονται μια εξαιρετική βάση για τη μετέπειτα μετατροπή ( αναλυτικά εδώ ) ή νηστίσιμα ώστε να εξοικονομήσετε χρήματα και λιπαρά (ακολουθήστε τις οδηγίες εδώ ).

 

Η διαδικασία είναι πολύ διασκεδαστική αλλά και πολύ εύκολη οπότε ας ξεκινήσουμε..

Τα υλικά μας για 4 μικρά τσουρεκάκια είναι τα εξής:

  • 4  ατομικά τσουρεκάκια τυποποιημένα στρογγυλά (ή και μακρόστενα)
  • 2 βάζα πραλίνα φουντουκιού (εάν θέλετε σπιτική και πιο υγιεινή προτείνω τη συνταγή εδώ  ) ή άλλειμα κάστανου ή μαρμελάδα οποιασδήποτε γεύσης

Για την επικάλυψη:

  • 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος ή σκούρη
  • 200γρ. κρέμα γάλακτος

Για το σιρόπι:

  • 2/3 κούπας του νες ζάχαρη
  • 1/2 κούπα του νες νερό
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • φλούδα από 1 μικρό πορτοκάλι

Στην πράξη:

  • Βράζουμε τα υλικά του σιροπιού για 3 λεπτά και το διατηρούμε ζεστό.
  • Ανοίγουμε στη μέση τα τσουρεκάκια και εμποτίζουμε με πινέλο και τις 2 πλευρές των τσουρεκιών χωρίς όμως να βραχεί η πολύ η εξωτερική πλευρά τους. Αφήνουμε ανοιχτά να τραβήξουν καλά το σιρόπι για 15 λεπτά και να κρυώσουν. Έπειτα τα γυρίζουμε ανάποδα για 10 λεπτά ώστε το σιρόπι να κατανεμηθεί ομοιόμορφα και στο εσωτερικό.
  • Ισομοιράζουμε τη γέμιση της επιλογής μας στα 4 τσουρεκάκια, πιέζουμε και κλείνουμε σαν σάντουιτς. Περιμένουμε ξανά 30 λεπτά να ενωθούν καλά όλα μεταξύ τους και να σταθεροποιηθούν.
  • Σπάμε την κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια μέσα σε μπολ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και τη ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τη σοκολάτα. Περιμένουμε 5 λεπτά να μαλακώσει κι ανακατεύουμε πολύ καλά ως ότου αποκτήσουμε μια λεία πυκνή γκανάζ.
  • Βάζουμε τα γεμισμένα τσουρεκάκια πάνω σε σχάρα και τα περιλούζουμε με τη γκανάζ απλώνοντας όπου χρειάζεται με σπάτουλα ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα.  Σ’αυτό το σημείο εάν θέλουμε στολίζουμε με τρούφα, σταγόνες ή γραμμές από σοκολάτα σκούρη ή λευκή. Αφήνουμε πάνω στη σχάρα μέχρι να στεγνώσει καλά η γκανάζ. Εναλλακτικά τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα!
  • Διατηρούμε τα τσουρεκάκια μέσα σε κουτιά που κλείνουν αεροστεγώς.

Σημ. Στην περίπτωση που επιλέξετε να ακολουθήσετε τη συνταγή μου για σπιτική πραλίνα λάβετε υπόψη ότι τα τσουρεκάκια θα χρειάζεται να διατηρηθούν στο ψυγείο καλά κλεισμένα. 

 

Καλή σας επιτυχία 

Σας φιλώ :*

Μαριφάνη ❣️

 

https://lixoudiesmarifanis.blogspot.com/2020/12/blog-post_70.html?m=1&fbclid=IwAR10zGGLa3KLl5-DmPMGbNRm-tO8VZirb9WWax97DTX8ElBOauiMXjlnwm8

 


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *