Είπα να δοκιμάσω κάτι καινούργιο για εσάς, ξέρετε από αυτά που σας αρέσουν τα εύκολα. Έτσι σας έχω πανεύκολα Νηστίσιμα Τσουρέκια Χωρίς Ζύμωμα και είμαι σίγουρη ότι θα τα φτιάχνετε συνέχεια. Τα υλικά τα έχετε όλοι στο σπίτι, είναι πολύ οικονομικά γι αυτό να τα φτιάξετε αμέσως.
Έχω στο μυαλό μου να σας φτιάξω διάφορα με αυτή την ζύμη (αφού με ξέρετε). Πάμε στην κουζίνα μου βάζω καφέ και θα φτιάξουμε παρέα τσουρεκάκια πορτοκαλιού.
Νηστίσιμα Τσουρέκια Χωρίς Ζύμωμα
Εργαλεία
- Κατσαρόλα
- Λαμαρίνα
- Μαρίζ
- Μπολ
- Ξύλινη Κουτάλα
- Πινέλο Σιλικόνης
Υλικά
Για τη ζύμη
- 1300 γρ Αλεύρι Κούλα
- 500 γρ Νερό (χλιαρό)
- 450 γρ Ζάχαρη
- 260 γρ Ηλιέλαιο
- 250 γρ Πολτό Πορτοκαλιού
- 50 γρ Μαγιά Νωπή
- 1 κ.σ. Κακουλέ
- 1 κ.σ. Μαχλέπι
- 1 κ.σ. Baking Powder
- ½ κ.σ. Αλάτι Μεσολογγίου
- 1 κ.γ. Υγρή Βανίλια ή όποια άλλη θέλετε
Για επάλειψη
- 2 κ.σ. Ζάχαρη Καστανή
- 2 κ.σ. Νερό
- Σουσάμι
Οδηγίες
- Βάζουμε στο μούλτι και πολτοποιούμε τα πορτοκάλια, εγώ έβαλα δύο.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό, το ηλιέλαιο και τον πολτό πορτοκαλιού, να είναι χλιαρά (κατεβάζουμε από τη φωτιά και ελέγχουμε να είναι χλιαρό και όχι καυτό).
- Προσθέτουμε την μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά.
- Συνεχίζουμε και προσθέτουμε στο μείγμα τα μυρωδικά και λίγο λίγο το αλεύρι.
- Ανακατεύουμε με ένα ξύλινο κουτάλι ή μια μαρίζ μέχρι να καθαρίσει το μπολ. Μόλις ξεκολλήσει η ζύμη από τα τοιχώματα απλά τη διπλώνουμε, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να γίνει τριπλάσια.
- Εγώ ζεσταίνω τον φούρνο και την αφήνω εκεί, σε 1 ώρα περίπου είναι έτοιμη.
- Μόλις φουσκώσει η ζύμη, τη διπλώνουμε να ξεφουσκώσει και συνεχίζουμε.
- Λαδώνουμε τον πάγκο μας και αδειάζουμε τη ζύμη, λαδώνουμε και τα χέρια μας, χωρίζουμε και πλάθουμε όπως θέλουμε τα τσουρέκια μας, μικρά ή μεγάλα.
- Τα αραδιάζομαι σε λαμαρίνες με λαδόκολλα και σκεπάζουμε να φουσκώσουν. Ο χλιαρός φούρνος πάλι βοηθάει πολύ, μετά από 40 λεπτά περίπου είναι έτοιμα.
- Περνάμε τα τσουρέκια με ζαχαρόνερο και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Ψήνουμε στους 170 βαθμούς, ανάλογα το μέγεθος τα μεγάλα 25-30 λεπτά και τα μικρά 10-15 λεπτά, μην τα παραψήσετε.
Έξυπνα Μυστικά…
Πάντα λέω περίπου στο αλεύρι, γι αυτό να το προσθέσετε σταδιακά ίσως πάρει περισσότερο, ίσως λιγότερο το κάθε αλεύρι διαφέρει.
Μπορείτε όταν τα βγάλετε από το φούρνο, να τα αλείψετε με μαρμελάδα, δοκιμάστε μαρμελάδα βερίκοκο.
Ζεσταίνω την μαρμελάδα με 1 κ.σ νερό και τα αλείφω ζεστά.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Τα πορτοκάλια πρέπει να είναι ακέρωτα γιατί τα βάζουμε ολόκληρα.
Μόλις ψηθούν και κρυώσουν, τα τυλίγουμε σε μεμβράνη να μείνουν μαλακά.
Αν θέλετε τα περιχύνετε με γλάσο πορτοκαλιού ή κουβερτούρα.
Μπορείτε να τα γεμίσετε αφού ψηθούν, με την αγαπημένη σας μαρμελάδα ή με σοκολατένιο η απλό ταχίνι ή με νηστίσιμη πραλίνα.
Αφήστε μια απάντηση