Νηστίσιμα Τσουρέκια Χωρίς Ζύμωμα, από την αγαπημένη Ελπίδα Χαραλαμπίδου και το elpidaslittlecorner.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Είπα να δοκιμάσω κάτι καινούργιο για εσάς, ξέρετε από αυτά που σας αρέσουν τα εύκολα. Έτσι σας έχω πανεύκολα Νηστίσιμα Τσουρέκια Χωρίς Ζύμωμα και είμαι σίγουρη ότι θα τα φτιάχνετε συνέχεια. Τα υλικά τα έχετε όλοι στο σπίτι, είναι πολύ οικονομικά γι αυτό να τα φτιάξετε αμέσως.

Έχω στο μυαλό μου να σας φτιάξω διάφορα με αυτή την ζύμη (αφού με ξέρετε). Πάμε στην κουζίνα μου βάζω καφέ και θα φτιάξουμε παρέα τσουρεκάκια πορτοκαλιού.

Νηστίσιμα Τσουρέκια Χωρίς Ζύμωμα

Νηστίσιμα Τσουρέκια Χωρίς Ζύμωμα

Ιδανικά για Vegan !
chronograph 160753Χρόνος Προετοιμασίας2 ώρες
chronograph 160753Χρόνος Ψησίματος30 λεπτά
clock 2389255 2Συνολικός Χρόνος2 ώρες 30 λεπτά
Μερίδες  τσουρέκια
Επίπεδο Δυσκολίας   Εύκολη

 Εργαλεία

Υλικά

Για τη ζύμη

Για επάλειψη

Οδηγίες

  • Βάζουμε στο μούλτι και πολτοποιούμε τα πορτοκάλια, εγώ έβαλα δύο.
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό, το ηλιέλαιο και τον πολτό πορτοκαλιού, να είναι χλιαρά (κατεβάζουμε από τη φωτιά και ελέγχουμε να είναι χλιαρό και όχι καυτό).
  • Προσθέτουμε την μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά.
  • Συνεχίζουμε και προσθέτουμε στο μείγμα τα μυρωδικά και λίγο λίγο το αλεύρι.
  • Ανακατεύουμε με ένα ξύλινο κουτάλι ή μια μαρίζ μέχρι να καθαρίσει το μπολ. Μόλις ξεκολλήσει η ζύμη από τα τοιχώματα απλά τη διπλώνουμε, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να γίνει τριπλάσια.
  • Εγώ ζεσταίνω τον φούρνο και την αφήνω εκεί, σε 1 ώρα περίπου είναι έτοιμη.
  • Μόλις φουσκώσει η ζύμη, τη διπλώνουμε να ξεφουσκώσει και συνεχίζουμε.
  • Λαδώνουμε τον πάγκο μας και αδειάζουμε τη ζύμη, λαδώνουμε και τα χέρια μας, χωρίζουμε και πλάθουμε όπως θέλουμε τα τσουρέκια μας, μικρά ή μεγάλα.
    Νηστίσιμα Τσουρέκια Χωρίς Ζύμωμα
  • Τα αραδιάζομαι σε λαμαρίνες με λαδόκολλα και σκεπάζουμε να φουσκώσουν. Ο χλιαρός φούρνος πάλι βοηθάει πολύ, μετά από 40 λεπτά περίπου είναι έτοιμα.
  • Περνάμε τα τσουρέκια με ζαχαρόνερο και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  • Ψήνουμε στους 170 βαθμούς, ανάλογα το μέγεθος τα μεγάλα 25-30 λεπτά και τα μικρά 10-15 λεπτά, μην τα παραψήσετε.

 Έξυπνα Μυστικά…

Νηστίσιμα Τσουρέκια Χωρίς Ζύμωμα

Πάντα λέω περίπου στο αλεύρι, γι αυτό να το προσθέσετε σταδιακά ίσως πάρει περισσότερο, ίσως λιγότερο το κάθε αλεύρι διαφέρει.

Μπορείτε όταν τα βγάλετε από το φούρνο, να τα αλείψετε με μαρμελάδα, δοκιμάστε μαρμελάδα βερίκοκο.

Ζεσταίνω την μαρμελάδα με 1 κ.σ νερό και τα αλείφω ζεστά.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Τα πορτοκάλια πρέπει να είναι ακέρωτα γιατί τα βάζουμε ολόκληρα.

Μόλις ψηθούν και κρυώσουν, τα τυλίγουμε σε μεμβράνη να μείνουν μαλακά.

Αν θέλετε τα περιχύνετε με γλάσο πορτοκαλιού ή κουβερτούρα.

Μπορείτε να τα γεμίσετε αφού ψηθούν, με την αγαπημένη σας μαρμελάδα ή με σοκολατένιο η απλό ταχίνι ή με νηστίσιμη πραλίνα.

Θερμίδες: 2282.91kcal | Υδατάνθρακες: 380.71g | Πρωτεΐνη: 35.86g | Λιπαρά: 69.09g | Κορεσμένα Λιπαρά: 7.02g | Φυτικές Ίνες: 12.81g | Σάκχαρα: 125.08g
cart 148964Είδατε το νέο μου E-shop ;Δείτε το Elpida’s E-shop!
https://elpidaslittlecorner.gr/vegan-tsoureki/
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *