Συνταγή για ανάποδο προφιτερόλ, από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ανάποδο Προφιτερόλ. Κλασική και αγαπημένη συνταγή με σπιτικά σου, αφράτη κρέμα και υπέροχη σοκολάτα! Ένα διάσημο γλυκό που το μετατρέψαμε σε… ανάποδο!

ΜΕΡΙΔΕΣ: 9
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30′
ΑΝΑΜΟΝΗ: 30′
ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2/5

Συστατικά

Για την κρέμα προφιτερόλ

  1. 500 ml γάλα
  2. 175 γρ. ζάχαρη
  3. 50 γρ. αλέυρι ”Κούλα”
  4. 50 γρ. κακάο

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής

  1. 500 ml γάλα
  2. 150 γρ. ζάχαρη
  3. 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  4. 100. γρ. αλεύρι ”Κούλα”
  5. 1 κρόκος αυγού
  6. 1 κ.σ. βούτυρο
  7. 200 ml κρέμα γάλακτος 35%, κρύα

Για τα σουδάκια

  1. 9 σουδάκια Δείτε την συνταγή στο:  https://tinyurl.com/h9zk6t6v

Δείτε το Videο:

https://youtu.be/0IPP9jbyhYo

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Για την κρέμα προφιτερόλ, βάζουμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα το γάλα και τη ζάχαρη.
  2. Προσθέτουμε απευθείας το αλεύρι και το κακάο χρησιμοποιώντας ένα κόσκινο.
  3. Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα μέχρι να βράσει.
  4. Χύνουμε το μείγμα σε ένα μπολ και καλύπτουμε με μαγειρική μεμβράνη.
  5. Το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει τελείως.
  6. Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής, βάζουμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα το γάλα, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας, το αλεύρι και τον κρόκο αυγού.
  7. Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα μέχρι να βράσει.
  8. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
  9. Χύνουμε το μείγμα μέσα σε ένα μπολ και καλύπτουμε με μαγειρική μεμβράνη.
  10. Το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει τελείως.
  11. Βάζουμε την κρύα κρέμα προφιτερόλ σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε τον πάτο από τα μπολάκια.
  12. Γεμίζουμε τα σουδάκια με κρέμα προφιτερόλ και τα τοποθετούμε μέσα στο μπολάκια.
  13. Σε μία μπασίνα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και την ανακατεύουμε στο μίξερ μέχρι να γίνει παχύρευστη σαν γιαούρτι.
  14. Αφαιρούμε από το μίξερ το σύρμα και κουμπώνουμε το φτερό.
  15. Προσθέτουμε στη μπασίνα την κρύα κρέμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  16. Βάζουμε την κρέμα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε τα μπολ.
  17. Πασπαλίζουμε με τριμμένο μπισκότο.

Σημειώσεις από τον Σεφ

  1. Βρείτε συνταγή για τα σουδάκια στο https://tinyurl.com/h9zk6t6v

https://tinyurl.com/yckns84z

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *