Οδηγίες

  1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε να βράσουν τα ζαχαρούχο γάλα μαζί με 400 ml γάλα και τους κρόκους.
  2. Σε κρύο νερό βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης και τα αφήνουμε για 5 λεπτά να μαλακώσουν.
  3. Όταν είναι έτοιμα τα διαλύουμε στο καυτό μείγμα και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
  4. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 6 ώρες.
  5. Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος (400 ml) σε σαντιγί και ενσωματώνουμε την κρέμα με το ζαχαρούχο.
  6. Αλέθουμε τα digestive και τα δουλεύουμε με 150 ml γάλα ή 150 γρ λιωμένο βούτυρο.
  7. Τα απλώνουμε σε φόρμα 26 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί.
  8. Περιμετρικά τοποθετούμε τα μπισκότα με γέμιση πορτοκάλι και στο κέντρο απλώνουμε την κρέμα.
  9. Σπάμε την κουβερτούρα, προσθέτουμε την καυτή κρέμα γάλακτος (200 ml) και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί.
  10. Απλώνουμε την γκανάζ πάνω από το γλυκό και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.