Φτιάχνουμε καταπληκτική φραουλόπιτα, από το icookgreek.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

 

Με ελαφρά ζαχαρωμένες φράουλες και μια υπέροχη χειροποίητη ζύμηαυτή η γλυκιά πίτα είναι τόσο απλή και τόσο νόστιμη που μπορεί άνετα να της απονεμηθεί ο τίτλος της πιο …αντιστρές πίτας του κόσμου.

Φραουλόπιτα με Σπιτική Ζύμη

 

Υλικά για τη ζύμη: • 2 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι • 3/4 του φλιτζανιού βούτυρο • λίγο κρύο νερό (έως 1/2 φλιτζάνι) • 1 αυγό χτυπημένο για το άλειμμα της ζύμης

Υλικά για τη γέμιση: • 400 γρ. φράουλες • 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη• 1 κουταλιά της σούπας κορν φλαουρ • 1 κουταλάκι βανίλια σε σκόνη• ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

 

Εκτέλεση:

 

1. Σε μπολ αναμειγνύετε το αλεύρι με το αλάτι. Κόβετε μέσα το βούτυρο καλά παγωμένο και το ανακατεύετε τρίβοντάς το με το αλεύρι μέχρι το μείγμα να γίνει μικρά μικρά μπαλάκια.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

2. Στη συνέχεια προσθέτετε το νερό κουταλιά κουταλιά ζυμώνοντας μέχρι να αποκτήσετε μια ζύμη που κρατιέται στο χέρι. Της δίνετε πρόχειρο σχήμα μπάλας και την αφήνετε σκεπασμένη στο ψυγείο για 1 ώρα.

3. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύετε καλά τις φράουλες με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το κορν φλάουρ.

4. Ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο, ελεύθερο παραλληλόγραμμο ή στρογγυλό, ανάλογα με το σκεύος ψησίματος.

5. Τοποθετείτε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί στο σκεύος ψησίματος και ακουμπάτε μέσα τη ζύμη.

6. Απλώνετε τη γέμιση αφήνοντας κενό περιμετρικά και γυρίζετε τις άκρες της ζύμης προς τα μέσα. Αλείφετε την επιφάνεια της ζύμης με το χτυπημένο αυγό.

 7. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 40′-45′, μέχρι να αποκτήσει ωραίο χρώμα. Πασπαλίζετε με άχνη μόλις η πίτα κρυώσει ελαφρά και τη σερβίρετε σκέτη, αλλά και με παγωτό βανίλια ή κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί.

 

 

https://tinyurl.com/ump7c583


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *