Οδηγίες

  1. Στην ζελατίνη βάζουμε λίγο κρύο νερό και την αφήνουμε για 5 λεπτά να φουσκώσει.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε να βράσουν τα ζαχαρούχο γάλα μαζί με 400 ml γάλα και τους κρόκους.
  3. Όταν είναι έτοιμα τα διαλύουμε την ζελατίνη στο καυτό μείγμα και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
  4. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπολ, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες να σταθεροποιηθεί.
  5. Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος (400 ml) σε σαντιγί και ενσωματώνουμε την κρέμα με το ζαχαρούχο.
  6. Βουτάμε τα μπισκότα σε κρύο γάλα και τα στρώνουμε σε φόρμα 28×18 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί.
  7. Απλώνουμε το 1/3 της κρέμας και σκεπάζουμε με μπισκότα που έχουμε βουτήξει στο γάλα.
  8. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με τη τελευταία στρώση να είναι από κρέμα.
  9. Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με την κρέμα γάλακτος (200 ml) σε μπεν μαρί.
  10. Απλώνουμε την γκανάζ πάνω από το γλυκό και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.