Ποιος είπε πως αυτά τα πικάντικα μπισκότα με τις απίστευτες μυρωδιές που διατηρούνται φρέσκα μέχρι και το τελευταίο που μένει στο κουτί, είναι μόνο για τις γιορτές; Αν βρεις τη συνταγή που έψαχνες πάντα για να είναι νόστιμα, να μην είναι πολύ πικρά, να μην είναι πολύ σκληρά και να αρέσουν σε όλους, τα φτιάχνεις σε κάθε ευκαιρία.
Gingerbread cookies, από την αγαπημένη Μαρία Τρακάδα και το katinostimo.blogspot.com!

Επιπλέον η ζύμη τους είναι ιδανική και για μπισκότα με σφραγίδα γιατί δε φουσκώνει πολύ και διατηρούν το σχήμα και το μέγεθος που έχουν πριν ψηθούν.
ΥΛΙΚΑ
125 γρ. βούτυρο
100 γρ. καστανή ζάχαρη
4 κουτ.σ. μέλι αραιωμένο ή πετιμέζι.
1 κουτ.σ. χαρουπάλευρο
1 κουτ. γλ. κανέλα,
1/4 κουτ. γλ. γαρίφαλο
1 κουτ. γλ. τζίντζερ σκόνη
1 κρόκο αυγού,
1 κουτ. γλ. σόδα
2 και 1/2 – 3 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.
Χτυπάς στο μίξερ 125 γρ. βούτυρο, 100 γρ. καστανή ζάχαρη και 4 κουτ.σ. μέλι αραιωμένο ή πετιμέζι. Προσθέτεις 1 κουτ.σ. χαρουπάλευρο, 1 κουτ. γλ. κανέλα, 1/4 κουτ. γλ. γαρίφαλο, 1 κουτ. γλ. τζίντζερ σκόνη, 1 κρόκο αυγού, 1 κουτ. γλ. σόδα και 2 και 1/2 – 3 κούπες αλεύρι γ.ο.χ. Ανοίγεις σε αλευρωμένη επιφάνεια τη ζύμη σε πάχος 1/2 εκατοστού και κόβεις μπισκότα. Ψήνεις 10 λεπτά στους 180 βαθμούς. Αφήνεις τα μπισκότα να κρυώσουν τελείως.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Το μόνο που θα σου έλεγα σαν συμβουλή είναι να μην προσθέσεις όλο το αλεύρι από την αρχή αλλά σιγά σιγά και να βλέπεις τη ζύμη, γιατί αν είναι πιο δυνατό, όπως ήταν το δικό μου την πρώτη φορά που τα έφτιαξα, θα σφίξει πολύ και θα σε δυσκολέψει λίγο στο άνοιγμα.
Για να φτιάξεις ένα μπισκοτόδεντρο , κόβεις αστέρια σε 4-5 μεγέθη. Φτιάχνεις ένα γλάσο με άχνη και νερό να είναι αρκετά σφιχτό. Ξεκίνα με 1/2 κούπα άχνη και 1 κουταλάκι νερό και δοκίμασε το να στέκεται. Βάζεις λίγο γλάσο στο κέντρο του μεγαλύτερου αστεριού και κολλάς ένα ακόμα. Συνήθως χρειάζονται 2 ή 3 μπισκότα από το κάθε μέγεθος, αναλόγως πόσο ψηλό θέλεις το δέντρο σου. Αν θέλεις “χιονιζεις” το δέντρο με γλάσο και στολίζεις με ζαχαρωτά. Αφήνεις να στεγνώσει το γλάσο λίγες ώρες, πριν το προσφέρεις.
Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια βουτύρου, από την Μπέττυ μας και το "Taste of Life by Betty"!
Gingercake, σκέτη απόλαυση, από την Αλλατίνη-Χειρονομία Αγάπης!
Χριστουγεννιάτικα βουτήματα, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!
Χριστουγεννιάτικα μπισκότα κανέλας με ζαχαρόπαστα, από την αγαπημένη μας Ρένα Κώστογλου και το koyko...
Μπισκοτάκια υγιεινά, χριστουγεννιάτικα, από την Μαίρη Χαραλαμπάκη και την Biodiet!
Μπισκοτάκια Πρωτοχρονιάς με paté sucrée και κρέμα με ΙΟΝ Patisserie Κουβερτούρα κλασική, από τον Μιχ...


Αφήστε μια απάντηση