Ποιος είπε πως αυτά τα πικάντικα μπισκότα με τις απίστευτες μυρωδιές που διατηρούνται φρέσκα μέχρι και το τελευταίο που μένει στο κουτί, είναι μόνο για τις γιορτές; Αν βρεις τη συνταγή που έψαχνες πάντα για να είναι νόστιμα, να μην είναι πολύ πικρά, να μην είναι πολύ σκληρά και να αρέσουν σε όλους, τα φτιάχνεις σε κάθε ευκαιρία.
Gingerbread cookies, από την αγαπημένη Μαρία Τρακάδα και το katinostimo.blogspot.com!
Επιπλέον η ζύμη τους είναι ιδανική και για μπισκότα με σφραγίδα γιατί δε φουσκώνει πολύ και διατηρούν το σχήμα και το μέγεθος που έχουν πριν ψηθούν.
ΥΛΙΚΑ
125 γρ. βούτυρο
100 γρ. καστανή ζάχαρη
4 κουτ.σ. μέλι αραιωμένο ή πετιμέζι.
1 κουτ.σ. χαρουπάλευρο
1 κουτ. γλ. κανέλα,
1/4 κουτ. γλ. γαρίφαλο
1 κουτ. γλ. τζίντζερ σκόνη
1 κρόκο αυγού,
1 κουτ. γλ. σόδα
2 και 1/2 – 3 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.
Χτυπάς στο μίξερ 125 γρ. βούτυρο, 100 γρ. καστανή ζάχαρη και 4 κουτ.σ. μέλι αραιωμένο ή πετιμέζι. Προσθέτεις 1 κουτ.σ. χαρουπάλευρο, 1 κουτ. γλ. κανέλα, 1/4 κουτ. γλ. γαρίφαλο, 1 κουτ. γλ. τζίντζερ σκόνη, 1 κρόκο αυγού, 1 κουτ. γλ. σόδα και 2 και 1/2 – 3 κούπες αλεύρι γ.ο.χ. Ανοίγεις σε αλευρωμένη επιφάνεια τη ζύμη σε πάχος 1/2 εκατοστού και κόβεις μπισκότα. Ψήνεις 10 λεπτά στους 180 βαθμούς. Αφήνεις τα μπισκότα να κρυώσουν τελείως.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Το μόνο που θα σου έλεγα σαν συμβουλή είναι να μην προσθέσεις όλο το αλεύρι από την αρχή αλλά σιγά σιγά και να βλέπεις τη ζύμη, γιατί αν είναι πιο δυνατό, όπως ήταν το δικό μου την πρώτη φορά που τα έφτιαξα, θα σφίξει πολύ και θα σε δυσκολέψει λίγο στο άνοιγμα.
Για να φτιάξεις ένα μπισκοτόδεντρο , κόβεις αστέρια σε 4-5 μεγέθη. Φτιάχνεις ένα γλάσο με άχνη και νερό να είναι αρκετά σφιχτό. Ξεκίνα με 1/2 κούπα άχνη και 1 κουταλάκι νερό και δοκίμασε το να στέκεται. Βάζεις λίγο γλάσο στο κέντρο του μεγαλύτερου αστεριού και κολλάς ένα ακόμα. Συνήθως χρειάζονται 2 ή 3 μπισκότα από το κάθε μέγεθος, αναλόγως πόσο ψηλό θέλεις το δέντρο σου. Αν θέλεις “χιονιζεις” το δέντρο με γλάσο και στολίζεις με ζαχαρωτά. Αφήνεις να στεγνώσει το γλάσο λίγες ώρες, πριν το προσφέρεις.
Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Σοκολατένια μπισκότα βουτύρου, από την αγαπημένη Μαίρη Τρακάδα και το katinostimo.blogspot.com!
Κετογονική Διατροφή : Keto Gingerbread Cookies Extraordinaire, από την αγαπημένη Μίκα Κιτρίνα και το...
Γεμιστά μπισκότα με βουτυρόκρεμα κακάο, χωρίς γλουτένη, από την Βίκη Βογιατζή και το vivoglutenfree....
Χριστουγεννιάτικα βουτήματα, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!
Χριστουγεννιάτικα μπισκότα κανέλας με ζαχαρόπαστα, από την αγαπημένη μας Ρένα Κώστογλου και το koyko...
Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με λεμπκούχεν (lebkuchen), από την Luise και το Radicio!
Αφήστε μια απάντηση