Χριστουγεννιάτικα μπισκότα βουτύρου, από την Δήμητρα και τον Λευτέρη του foodstates.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
..ή αλλιώς φαγώσιμα χριστουγεννιάτικα στολίδια!


Πόσο απλά κάποια μπισκοτάκια μπορούν να μεταφέρουν την χριστουγεννιάτικη διάθεση;
Όσο αφορά τα συγκεκριμένα μπισκότα είναι πολύ απλό…
Τόσο όμορφα και χαριτωμένα που πραγματικά λυπάσαι να τα φας!
Αν έχετε παιδιά στο σπίτι μην διστάσετε να φτιάξετε μαζί τους αυτά τα μπισκότα. Ετοιμάστε την ζύμη, κόψτε τα με κουπ-πατ σε ό,τι σχήμα θέλετε και διακοσμήστε τα όπως θέλετε εσείς! Μια όμορφη στιγμή που θα κάνει και εσάς και τα παιδιά ακόμη περισσότερο να περάσετε καλά!

Βάλτε τα σε μια γιορτινή πιατέλα και στολίστε με αυτά την τραπεζαρία ή το σαλόνι σας.
Είναι τόσο χαριτωμένα που πραγματικά μοιάζουν με στολίδια!


Υλικά:

  • 150 γρ. άχνη
  • 250 γρ. βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 αυγό
  • 12 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 500 γρ. κούπες αλεύρι
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. υγρή βανίλια
  • λιωμένη σοκολάτα
  • τρούφα ή τριμμένα ζαχαρωτά
  • Royal icing

 

Εκτέλεση:

1. Στο μπολ του μίξερ τοποθετούμε το βούτυρο, την άχνη και την βανίλια και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να απορροφηθεί.

2. Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι. Προσθέτουμε το μείγμα του αλεύρου στο μείγμα του βουτύρου και ταυτόχρονα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αρχίσει να το απορροφά.

3. Αδειάζουμε το μείγμα στον πάγκο, δημιουργούμε με τα χέρια μια μπάλα, την βάζουμε σε ένα στρόγγυλο μπολ, την τυλίγουμε με σελοφάν και την τοποθετούμε για 30 λεπτά στο ψυγείο. Μετά την βγάζουμε, την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο πάχους περίπου 0.5 εκ. και κόβουμε με κουπ-πάτ μέχρι να τελειώσει η ζύμη.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

4. Μεταφέρουμε τα μπισκότα σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά ή μέχρι να χρυσαφίσουν.

5. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Έπειτα τα διακοσμούμε με λιωμένη σοκολάτα, ζαχαρωτά ή τα γλασάρουμε με royal icing.

Καλή επιτυχία!

http://www.foodstates.gr/2016/12/blog-post_6.html

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *