Οι γιορτινές μέρες απαιτούν να μυρίζει βανίλια το σπιτικό μας. Γι’ αυτό και εμείς κάνουμε μπισκοτάκια βανίλιας χωρίς γλουτένη, γεμιστά με μια βελούδινη βουτυρόκρεμα κακάο!!!
Είμαστε σπίτι λόγω γιορτών, αλλά ειδικά φέτος και λόγω της κατάστασης του covid-19. Τι καλύτερο να κάνουμε μπισκοτάκια με τη βοήθεια των παιδιών μας ή να ξαναγίνουμε εμείς παιδιά κάνοντάς τα.
Σας προτείνω να τα κάνετε μικρά, πολύ μικρά αυτά τα μπισκοτάκια. Θέλει λίγο περισσότερο υπομονή αλλά τις απολαμβάνεις πιο πολύ αυτές τις λαχταριστές γλυκές μπουκίτσες ονείρου.
Υλικά:
Για τα μπισκότα (περίπου 50 διπλά)
- 250 γρ. βούτυρο αγελάδας σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 κ.γλ. υγρή βανίλια
- 160 γρ ζάχαρη άχνη
- 2 αυγά
- 4 κ.σ. μέλι
- 3 κ.σ. γάλα
- 500 γρ αλεύρι χωρίς γλουτένη, ζαχαροπλαστικής ή γ.ο.χ.
- 1 κ.γλ. μπέικιν
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 κ.γλ. ξανθάνη (Xanthan gum)
Για τη βουρόκρεμα κακάο
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
- 125 γρ. βούτυρο αγελάδας σε θερμοκρασία δωματίου
- 180 γρ. άχνη
- 20 γρ. κακάο άγλυκο
- 1 κ.γλ. υγρή βανίλια
Για τη διακόσμηση
- άχνη ζάχαρη για τη διακόσμηση
Εκτέλεση:
- Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη βανίλια και την κοσκινισμένη άχνη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψει και να διπλασιαστεί στον όγκο του.
- Στη συνέχεια σπάμε και προσθέτουμε τα αυγά, το μέλι και το γάλα.
- Σε αυτό το μείγμα κοσκινίζουμε το αλεύρι , το μπέικιν, το αλάτι και τη ξανθάνη και συνεχίζουμε το χτύπημα αλλάζοντας τους αναδευτήρες με αυτούς που ζυμώνουν γιατί πλέον θα είναι πιο σφιχτή η ζύμη.
- Όταν είναι έτοιμη, την σκεπάζεται με μεβράνη και τη βάζετε για τουλάχιστον μία ώρα στο ψυγείο.
- Όσο η ζύμη μας παγώνει, μπορούμε να κάνουμε τη βουτυρόκρεμα: Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά μαζί να γίνουν μια ομοιόμορφη μάζα. ΠΡΟΣΟΧΗ: το βούτυρο πρέπει να είναι πολύ μαλακό. Αν δεν έχει ξεπαγώσει αρκετά, βάλτε το για λίγα δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων – μη φοβηθείτε αν λιώσει λίγο.
- Όταν είναι έτοιμη η ζύμη, ανάβουμε το φούρνο στους 180ο C για να προθερμανθεί.
- Ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες, ανοίγουμε σε φύλλο μισού εκατοστού πάχους. (αν είστε έξπερτ, συγχαρητήρια! Αν όμως σας δυσκολεύει να έχετε ομοιόμορφο φύλλο, τότε εφαρμόστε το μικρό μυστικό μου: Έχω δύο ξύλινες κουτάλες με το επιθυμητό ύψος, που τις βάζωδεξιά και αριστερά από το φύλλο που θα κάνω. φωτ.5 )
- Κόψτε με κουπάτ σε διάφορα σχέδια (κατά προτίμηση χριστουγεννιάτικα) τη ζύμη και μεταφέρετέ την σε ταψί αφού πρώτα έχετε βάλει λαδόκολλα στο ταψί ώστε να μη κολλήσουν. Κάθε σχέδιο που κόβεται
το κόβετε δύο φορές. - Ψήνεται για 12-15 λεπτά περίπου. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται τόσο από το φούρνο σας, όσο και από το μέγεθος των μπισκότων.
- Τα αφήνεται να κρυώσουν καλά πριν τα γεμίσετε με την βουτυρόκρεμα κακάο.
- Σας προτείνω να τη βάλετε σε κορνέ γιατί είναι πιο εύκολο να την απλώσετε πάνω στα μπισκοτάκια σας. Βέβαια και χωρίς κορνέ απλώνεται , απλά παίρνει περισσότερο χρόνο.
- Αφού γεμίσετε τα μπισκότα, τα σκεπάζετε με το ίδιο σχέδιο μπισκότο και τα διακοσμείτε από πάνω, πασπαλίζοντάς τα με άχνη ζάχαρη.
Καλή επιτυχία, καλή σας όρεξη και καλή χρονιά με υγεία και τύχη!!!!
https://vivoglutenfree.com/2020/12/28/gemista-mpiskota-me-boutyrokrema-kakao-xoris-glouteni/
Αφήστε μια απάντηση