Σοκολατένιο υγρό κέικ – χωρίς γλουτένη & χωρίς προσθήκη ζάχαρης, από το nutrischool!







To απόλυτο σοκολατένιο υγρό κέικ χωρίς γλουτένη, χωρίς προσθήκη ζάχαρης και με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.
Τα υλικά μας
- 200γρ. κουβερτούρα σοκολάτας υγείας (προτιμούμε με περισσότερο από 65% κακάο)
- 200γρ. βούτυρο (όχι μαργαρίνη)
- 5 αυγά
- Ξύσμα ενός βιολογικού πορτοκαλιού
- 1 κουτ. σούπας γεμάτη (βουνό) καλαμποκάλευρο
Εκτέλεση
- Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή θερμοκρασία (ενδεικτικά 5 σε κουζίνα με 9 βαθμίδες).
- Όταν λιώσει καλά το βούτυρο, προσθέτουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά.
- Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, ενώ παράλληλα ανακατεύουμε να ομογενοποιείται το μίγμα.
- Προσθέτουμε το ξύσμα του πορτοκαλιού και τέλος τη γεμάτη κουταλιά καλαμποκάλευρου και ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε το μίγμα σε βουτωμένη καλά και αλευρωμένη, στρογγυλή φόρμα και ψήνουμε στους 190 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω και κάτω, για 25 – 30 λεπτά.
- Όταν είναι έτοιμο, αφήνουμε να κρυώσει καλά και μετά καλό θα ήταν να το βάλουμε και για μια ώρα στο ψυγείο, πριν το σερβίρουμε.
- Αν θέλουμε, πριν το σερβίρουμε μπορούμε να το πασπαλίσουμε λίγη ζάχαρη άχνη ή λιωμένη κουβερτούρα












Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Πανεύκολα και υγιεινά peanut butter cups, από το adaywithoutgluten.com!
Υγρό κέικ σοκολάτας με κρέμα λεμονιού από την Μπέττυ και το "Taste of life by Betty" !
Υγρό κέικ σοκολάτας με μπισκότα με 5 υλικά χωρίς αλεύρι , από το sintayes.gr!
Υγρό Κέικ Σοκολάτας από το syntagesmefantasia.gr
Chocolate lava cake, από τον Γιώργο Τσούλη!
Εύκολο κέικ με σοκολάτα και χωρίς μίξερ, από τον Πέτρο Συρίγο!
Αφήστε μια απάντηση