Chocolate mousse cake, χωρίς γλουτένη από τον Γιώργο Τσούλη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ένα κέικ χωρίς γλουτένη που είμαι σίγουρος πως θα δοκιμάσετε και θα λατρέψετε!

ΜΕΡΙΔΕΣ  4-6

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ  10Λ

ΑΝΑΜΟΝΗ   4Ω

ΕΚΤΕΛΕΣΗ   25Λ

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ    1/5

ΥΛΙΚΑ

1 lt γάλα, πλήρες

400 ml κρέμα γάλακτος, πλήρες

50 γρ. κακάο, κοσκινισμένο

100 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

280 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη

¼ κ.γ. αλάτι

5 γρ. ζελατίνες

60 γρ. κορν φλάουρ

 

Για το σερβίρισμα:

Κακάο, κοσκινισμένο

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανά μερίδα/ τεμάχιο

ΒΑΖΑΘερμίδες   509  25%
ΒΑΖΑΛίπος   25.2g   36%
ΒΑΖΑKορεσμένα   12.8g   64%
ΒΑΖΑΠρωτεΐνες    9.7g   19%
ΒΑΖΑYδατάνθ.   66.4g    26%
ΒΑΖΑΣάκχαρα   49.3g   55%
ΒΑΖΑΑλάτι    0.2g    3.33%
ΒΑΖΑΙνες   5.3g   22%
by Danai Petropoulou
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

1Τοποθετούμε τις ζελατίνες σε ένα μπολ με νερό με πάγο και τις αφήνουμε στην άκρη.

2Παράλληλα, σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε 300 ml γάλα, το κακάο, το κορν φλάουρ, τη μισή ζάχαρη, ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το αφήνουμε στην άκρη.

3Έπειτα, τοποθετούμε ένα βαθύ κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, αδειάζουμε μέσα την υπόλοιπη ζάχαρη, το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και βράζουμε για 10 λεπτά.

4Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα στο κατσαρολάκι το μείγμα με το κακάο, ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και βράζουμε για άλλα 1-2 λεπτά.

5Ύστερα, αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα χειρός για να διαλυθεί τελείως η κουβερτούρα.

6Αμέσως μετά, στραγγίζουμε πολύ καλά τις ζελατίνες, τις ρίχνουμε μέσα στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε εκ νέου.

7Κατόπιν, αδειάζουμε το μείγμα, σουρώνοντας το παράλληλα, σε ένα ορθογώνιο ταψί του φούρνου διαστάσεων 25Χ25εκ., στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα, καλύπτουμε με μεμβράνη ώστε να ακουμπά την επιφάνεια του μείγμα το και το αφήνουμε ελαφρώς να κρυώσει.

8Έπειτα, μεταφέρουμε το ταψί στο ψυγείο και αφήνουμε το μείγμα να σφίξει για τουλάχιστον 4 ώρες.

9Μόλις είναι έτοιμο, πασπαλίζουμε με κακάο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

 

#tsoulotip: Σουρώνουμε το μείγμα για να βγει πιο λείο και να μην έχει κρατήσει κομματάκια από τη ζελατίνα ή από το κακάο.

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *