Τα μπισκότα του Άη Βασίλη, από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη!







Συνταγή για λαχταριστά Χριστουγεννιάτικα Μπισκότα!
Φτιάξτε τα πιο νόστιμα Μπισκότα του Άη Βασίλη μαζί με τα παιδάκια σας και μπείτε στο πνεύμα των Χριστουγέννων.
ΜΕΡΙΔΕΣ
2 ταψιά
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
10′
ΑΝΑΜΟΝΗ
30′
ΔΥΣΚΟΛΙΑ
1/5
Συστατικά
Για τα μπισκότα:
350 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
75 γρ. καστανή ζάχαρη ή άχνη
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 βανιλίνη
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
1/3 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1/3 κ.γ. γαρίφαλο
200 γρ. βούτυρο κρύο ή μαργαρίνη
50 γρ. 100% φυσικός χυμός πορτοκάλι “Οικογένεια Χριστοδούλου”
Για την επικάλυψη:
λιωμένη σοκολάτα γάλακτος
30 γρ. λευκή σοκολάτα, λιωμένη
Δείτε το video: https://youtu.be/wJTsAl8ja1w
Μέθοδος Εκτέλεσης
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο και τον χυμό και ανακατεύουμε με το φτερό για 30″.
Προσθέτουμε το βούτυρο και τον χυμό και ανακατεύουμε μέχρι να μαζευτεί η ζύμη γύρω από το φτερό.
Αλευρώνουμε τον πάγκο και ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος περίπου 0,5 εκ.
Κόβουμε τη ζύμη με κουπάτ σε σχήμα ανθρωπάκι ή με ό,τι άλλο κουπάτ θέλουμε.
Στρώνουμε τα μπισκότα σε δύο ταψιά με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 για περίπου 15′.
Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν και τα βουτάμε σε λιωμένη σοκολάτα.
Βάζουμε τα μπισκότα στο ψυγείο για 10′, τα βγάζουμε και με μια οδοντογλυφίδα και τη λιωμένη λευκή σοκολάτα, φτιάχνουμε ματάκια, στόμα και κουμπάκια.











Αφήστε μια απάντηση