Κλασική συνταγή για μελομακάρονα, από το icookgreek.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά Συνταγής

  • 2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • ¼ του φλιτζανιού χυμός πορτοκαλιού
  • ¼ του φλιτζανιού κονιάκ
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου 7 φλιτζάνια)

Για το σιρόπι

  • 2 φλιτζάνια μέλι
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 2 μπαστουνάκια κανέλα

Για το γαρνίρισμα

  • 1 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα, ανακατεμένα με κανέλα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Χτυπάτε τη ζάχαρη με το ελαιόλαδο 3 λεπτά στο μίξερ. Προσθέτετε το χυμό, το κονιάκ και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  • Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι και προσθέτετε το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα. Ανακατεύετε και ανοίγετε ένα λακουβάκι στο κέντρο, όπου ρίχνετε τα υγρά υλικά. Σιγά σιγά μαζεύετε το αλεύρι προς τα μέσα χωρίς να το ζυμώνετε αναμειγνύοντας υγρά και στερεά υλικά μέχρι να γίνει μια ζύμη απαλή.
  • Πλάθετε τα μελομακάρονα και τα βάζετε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Τα ψήνετε στους 175°C για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας 5 λεπτά σε κατσαρόλα όλα τα υλικά μαζί. Αφαιρείτε τα μπαστουνάκια κανέλας. Σιροπιάζετε τα μελομακάρονα είτε βυθίζοντάς τα ζεστά σε κρύο σιρόπι είτε το αντίστροφο (σε πολύ ζεστό σιρόπι τα κρύα μελομακάρονα). Πασπαλίζετε με τη χονδροκομμένη καρυδόψιχα, ανακαταμένη, αν θέλετε, με κανέλα.

 

https://www.icookgreek.com/syntagi/klasiki-syntagi-gia-melomakarona/#goog_rewarded

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *