Κουραμπιέδες με επικάλυψη λευκής σοκολάτας και αμύγδαλο, από τον Λάμπρο Βακιάρο και το olivemagazine.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Μερίδες:50-60 κουραμπιέδες
Χρόνος προετοιμασίας:45′
Χρόνος μαγειρέματος:20′
Έτοιμο σε:1:5′
Χρόνος αναμονής:3 ώρες

Υλικά

Για τους κουραμπιέδες

    • 500γρ. βούτυρο αιγοπρόβειο
    • 200γρ. ζάχαρη άχνη
    • 900γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
    • 5γρ. μπέικιν πάουντερ
    • 200γρ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα και σπασμένα
    • 80ml κονιάκ
    • ροδόνερο (προαιρετικά)

Για την επικάλυψη

  • 650γρ. λευκή κουβερτούρα
  • 65ml ηλιέλαιο
  • 130γρ. αμύγδαλο λευκό, καβουρδισμένο και σπασμένο
Διαδικασία

Χτυπάμε το βούτυρο για περίπου 30 λεπτά στο μίξερ, σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε άλλα 10 έως 15 λεπτά. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε σε πολύ χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε λίγο ακόμα.

Πλάθουμε σε μπαλάκια 20 γρ. και τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα, αφήνοντας ένα δάχτυλο απόσταση το ένα απ’ το άλλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά. Αφήνουμε τους κουραμπιέδες να κρυώσουν και ραντίζουμε με λίγο ανθόνερο.

Λιώνουμε την κουβερτούρα με το ηλιέλαιο σε μπεν μαρί και μόλις ομογενοποιηθούν, ρίχνουμε τα αμύγδαλα. Με μια μεγάλη πιρούνα ή δυο μικρότερα πιρούνια γυρίζουμε τους κουραμπιέδες μέσα στη κουβερτούρα ώστε να καλυφθούν εντελώς. Στραγγίζουμε καλά για να πέσει η περίσσια κουβερτούρα και τοποθετούμε σε λαδόκολλα. Αφήνουμε τουλάχιστον 3 ώρες να σταθεροποιηθεί η κουβερτούρα.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Tips

Δύο τα μυστικά αυτής της συνταγής: βγάλτε το βούτυρο τουλάχιστον δύο ώρες πριν από το ψυγείο και χτυπήστε το πολύ καλά στο μίξερ για να αφρατέψει.

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *