Κουραμπιέδες αφράτοι με ένα…μυστικό, από την Σόφη Τσιώπου!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ένας σωστός κι αφράτος κουραμπιές χρειάζεται μόνο 3 βασικά υλικά. Βούτυρο.αλεύρι και λίγη ζάχαρη…

Η πολλή ζάχαρη μέσα στην ζύμη σφίγγει τους κουραμπιέδες.

Το οποιοδήποτε υγρό που βρίσκεται στα (αυγά,κονιάκ,μαργαρίνες που περιέχουν νερό) σκληραίνουν τους κουραμπιέδες με αποτέλεσμα να βγαίνουν σαν ”μπισκοτάκια”.

Ένα καλό βούτυρο και το πολύ χτύπημα με λίγη άχνη ζάχαρη είναι η βάση για έναν καλό κουραμπιέ!
Εγώ προτείνω μισό αγελαδινό βούτυρο με μισό αιγοπρόβειο!

 


ΥΛΙΚΑ


180 γρ. άχνη
3 βανίλιες
900 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ. φρέσκο βούτυρο αιγοπρόβειο (αυτό στο γυάλινο βάζο)
250 γρ.αγελαδινο βουτυρο τυπου Λουρπακ
1 κούπα αμύγδαλα ψημένα στους 180 για 8 λεπτά και ψιλοκομμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Χτυπάω στο μίξερ τα βουτυρα με την αχνη 10 λεπτα.
Ριχνω τις βανιλιες,τα αμύγδαλα (που πρέπει να έχουν κρυώσει) και προσθετω το αλευρι ανακατευοντας να εχω μια ζυμη μαλακια που να μην κολλαει.

Πλάθω μπαλακια ή μισοφέγγαρα,τα βαζω σε ταψια με λαδοκολα και τα ψηνω και τα δυο μαζι στους 170 με αερα για 25 λεπτα.

 

 

Δεν πρεπει να τους ψησουμε παραπανω και να παρουν πολυ χρωμα .

Εδώ εχω ενα μυστικο, απο το εργαστηριο ζαχαροπλαστικης που δουλευα.

 

Οταν βγουν καυτοι απο το φουρνο,τους πασπαλιζω με μια ιδεα γαριφαλο τριμμενο!

Δεν μπορειτε να φανταστειτε το αρωμα τους! Οταν κρυωσουν πολύ καλα,τους τυλιγω στην άχνη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *