Ανακυκλωμένο τσουρέκι πουτίγκα, από την Μυρσίνη Λαμπράκη και το mirsini.gr!
H πουτίγκα μπορεί να είναι ένα κατάλοιπο αγγλικής καταγωγής αλλά αυτή η συνταγή προέρχεται από την Κέρκυρα και είναι ο καλύτερος τρόπος να ανακυκλώσετε το τσουρέκι που σας έμεινε
ΥΛΙΚΑ
Για 10 άτομα
Για τη συνταγή
- 2 φλιτζάνια τσουρέκι κομμένο σε μικρά κομματάκια
- 1 φλιτζάνι διάφορα φρούτα γλασέ κομμένα σε κομματάκια ή γλυκό του κουταλιού στραγγισμένο
- 1 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα, χοντροκομμένα
- Ξύσμα από ½ λεμόνι
- 6 αυγά
- 2 φλιτζάνια γάλα πλήρες αγελαδινό
- 6 κουτ. σουπ. ζάχαρη
- 1/2 κουτ.γλυκ. βανίλια σε σκόνη
- 1/4 φλιτζάνι νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Ετοιμάζετε τη καραμέλα. Βράζετε το νερό και 3 κ.σ. ζάχαρη ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και συνεχίζετε το βράσιμο χωρίς να ανακατεύετε μέχρι η καραμέλα να πάρει ένα ζωηρό καφέ χρώμα.
2. Στο μεταξύ, ζεσταίνετε ένα στρογγυλό ταψί για σουφλέ, διαμέτρου 24 εκ., όταν η καραμέλα κρυώσει λίγο τη χύνετε μέσα, καλύπτοντας ολόκληρο το σκεύος ακόμη και τα πλαϊνά σημεία του ταψιού.
3. Τοποθετείτε στον πάτο του ταψιού το 1/3 από το τσουρέκι και πασπαλίζετε τη μισή ποσότητα από τα φρούτα γλασέ και τη μισή ποσότητα από τα αμύγδαλα. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία για άλλη μια φορά και προσθέστε στο τέλος το υπόλοιπο τσουρέκι από πάνω.
4. Στη συνέχεια, σε ένα μπολ χτυπάτε με το μίξερ χειρός τα αυγά με το γάλα, την υπόλοιπη ζάχαρη, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού, ρίχνετε το μείγμα σιγά-σιγά πάνω από τη πουτίγκα, ώστε να μουσκευτεί καλά ολόκληρη.
5. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα στις αντιστάσεις πάνω – κάτω. Βγάζετε το γλυκό από το φούρνο το αφήνετε 10 να κρυώσει, ξεφορμάρετε και σερβίρετε.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
ΧΡΗΣΙΜΟ
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και άλλους ξηρούς καρπούς όπως φουντούκια που του ταιριάζουν πολύ.
http://www.mirsini.gr/new/index.php/sintages/glika/eukola/recipe/657
Αφήστε μια απάντηση