Γλυκό Πάσχα, από τον Στέλιο Παρλιάρο!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Παραδοσιακό ρωσικό γλυκό που σερβίρουν στο πασχαλινό τραπέζι. Υπήρχε δε από τον 17ο αιώνα.
Υλικά
1 κιλό τυρί κρέμα
100 γρ. άχνη ζάχαρη
100 γρ. βούτυρο αγελάδας, πολύ μαλακό (εκτός ψυγείου για αρκετές ώρες)
800 γρ. φρουί γλασέ (ποικιλία) ψιλοκομμένα ή γλυκά του κουταλιού πλυμένα, στραγγιγμένα και κομμένα σε κύβους
3 κρόκοι αυγών

 
Μερίδες: 16, Προετοιμασία: 30΄, Αναμονή: 6 ώρες

 

Εκτέλεση

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη το τυρί με την άχνη και το πολύ μαλακό βούτυρο. Προσθέτουμε τους κρόκους. Όταν σχηματιστεί μια λεία κρέμα, ρίχνουμε και τα φρουί γλασέ ή τα γλυκά του κουταλιού. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Καλύπτουμε με τουλπάνι μια βαθιά και στενή φόρμα (π.χ. για μπόμπες ή ακόμα και γυάλα), αφήνοντας τις άκρες να εξέχουν. βάζουμε μέσα το μείγμα και καλύπτουμε με τις άκρες από το τουλπάνι. Αφήνουμε στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον, να σφίξει. Ξεφορμάρουμε και αφαιρούμε το τουλουπάνι. Διατηρούμε το γλυκό στο ψυγείο.

 

http://www.steliosparliaros.gr/giortina/pasxalina/gliko-pasxa/

 


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *