Καλιτσούνια Κρητικά λυχναράκια από την Ελσα και τις Μαγειρικές Διαδρομές !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Παραδοσιακό, πασχαλινό γλυκό της Κρήτης.

Φτιάχνει
70 κομμάτια περίπου

 Για τη ζύμη:

  •    1,5 φλ.τσ.βούτυρο ή 1 βιτάμ
  •    2 φλ.τσ.ζάχαρη
  •    6 αυγά
  •    7 φλ.τσ. αλεύρι κοσκινισμένο-περίπου
  •    1 κ.γλ.κοφτό αλάτι
  •    2 φακελάκια μπέικιν
  •    3/4 φλ.τσ γάλα
  •    3 βανίλιες

 Για τη γέμιση:

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  •    2 κιλά μυζήθρα
  •    ζάχαρη κατά προτίμηση-περίπου 25κ.σ.
  •    1 αυγό για άλειμμα και κανέλα για πασπάλισμα.
Οδηγίες
  1. Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά για τη ζύμη, μόνο το αλεύρι το ρίχνουμε λίγο-λίγο, ώστε αν χρειαστεί να αφαιρέσουμε ή να συμπληρώσουμε. Πρέπει η ζύμη που θα φτιάξουμε να μην κολλάει στα χέρια μας.
  2. Κόβουμε ένα κομμάτι ζύμης και ανοίγουμε με το πλάστη ένα φύλλο. Με ένα πιατάκι του ελλ.καφέ για οδήγο κόβουμε κύκλους με το μαχαίρι.
  3. Βάζουμε μια μεγάλη κουταλιά γέμισης σε κάθε φυλλαράκι και με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας τα ‘τσιμπάμε ‘. Αν μας είναι δύσκολο τότε τα κλείνουμε σαν μισοφέγγαρο και πατάμε τις άκρες με ένα πιρούνι να κολλήσουν καλά.
  4. Τα αραδιάζουμε σε λαδωμένο ταψί, αφήνουμε όμως κενό ανάμεσά τους γιατί φουσκώνουν στο ψήσιμο και δεν πρέπει να κολλήσουν μεταξύ τους.
  5. Τα αλείφουμε με αυγό για να μην καεί η μυζήθρα στο ψήσιμο και τα ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
  6. Πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.
Λίγα μυστικά ακόμα

Αν έχετε ένα άδειο κουτί κονσέρβας από κομπόστα θα σας βοηθήσει να κόψετε εύκολα τα καλιτσούνια.

 

 

http://mageirikesdiadromes.gr/recipes/kalitsoynia-krhtika-lyxnarakia.html


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *