Λαζαράκια, από τον Γιώργο Τσούλη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
ΤΕΜΑΧΙΑ 14-16
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10Λ
ΑΝΑΜΟΝΗ 1Ω
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 50Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ 2/5

 

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη

200 ml νερό

80 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

14 γρ. μαγιά, ξερή

400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

30 ml ηλιέλαιο

1 πρέζα γαρύφαλλο, τριμμένο

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

½ κ.γ. κανέλα, τριμμένη

 

Για τη γέμιση

100 γρ. καρύδια, θρυμματισμένα

50 γρ. σταφίδες, ξανθές

Στικ γαρύφαλλου, για τα μάτια

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανά μερίδα/ τεμάχιο
ΒΑΖΑΘερμίδες  175  9%
ΒΑΖΑΛίπος   5.9g   8%
ΒΑΖΑKορεσμένα  0.5g   3%
ΒΑΖΑΠρωτεΐνες    4.9g   10%
ΒΑΖΑYδατάνθ.   26.6g   10%
ΒΑΖΑΣάκχαρα   7g   8%
ΒΑΖΑΑλάτι   0g   0.00%
ΒΑΖΑΙνες    1.3g   5%
by Danai Petropoulou
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε το νερό, τη ζάχαρη και τη μαγιά. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός και αφήνουμε το μείγμα για 5 λεπτά, για να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
2Έπειτα, προσθέτουμε το αλεύρι, το ηλιέλαιο, τη κανέλα, το γαρύφαλλο και ζυμώνουμε με το γάντζο, σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να δημιουργήσουμε ένα λείο ζυμάρι.
3Το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.
4Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ, προσθέτουμε αδειάζουμε τα καρύδια και τις σταφίδες. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη.
5Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
6Μόλις φουσκώσει η ζύμη, κόβουμε σε κομμάτια των 50 γρ και τα σχηματίζουμε σε μπαλάκια. Από το κάθε μπαλάκι χωρίζουμε τα 40 γρ. για το σώμα και τα 10 γρ. για τα χεράκια.
7Σε αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε τα 40 γρ. σε οβάλ σχήμα διαμέτρου 15 εκ., με ένα πλάστη. Απλώνουμε 2 κ.γ. από τη γέμιση στην επιφάνεια της ζύμης και κλείνουμε καλά.
8Με την υπόλοιπη ζύμη (τα 10 γρ.) φτιάχνουμε 2 χεράκια τα οποία περνάμε χιαστί από την πίσω μεριά για να καταλήξουν σε σχήμα Χ μπροστά.
9Τοποθετούμε από 2 γαρύφαλλα για τα μάτια και μεταφέρουμε το λαζαράκι σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για την υπόλοιπη ζύμη και γέμιση.
10Ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσουν.
11Μόλις είναι έτοιμα, αφαιρούμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και σερβίρουμε.
#tsoulotip: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αμύγδαλα, αντί για καρύδια, εάν τα προτιμούμε.
Λαζαράκια, αφράτα, παραδοσιακά ψωμάκια
https://www.giorgostsoulis.com/syntages/psomia-zymes/lazarakia
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *