Πασχαλινά κουλουράκια χωρίς ζάχαρη, από την ‘Ελενα Χονδρογιάννη και το elenacooks.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Τα πασχαλινά κουλουράκια δηλώνουν την έναρξη του Πάσχα… Το σπίτι γεμίζει με υπέροχες μυρωδιές και μικροί μεγάλοι θα μπουν στην κουζίνα για να ετοιμάσουν αυτά τα υπέροχα καλαθάκια ώστε να γίνουν δωράκια για τους αγαπημένους μας και όχι μόνο αφού είναι η καλύτερη λιχουδιά για βουτιές μέσα στο γάλα ή στον καφέ μας .Φέτος τα κουλουράκια φοράνε τις χαμηλές θερμίδες τους και έρχονται να σου αποδείξουν ότι μπορείς να τα φτιάξεις χωρίς ζάχαρη και να είναι το ίδιο πεντανόστιμα . Τραγανά με φρέσκο βούτυρο ,με άρωμα πορτοκάλι και χωρίς ζάχαρη νομίζω ήρθαν για να κάνουν πανικό στον ουρανίσκο σου !!!
Είναι από τις πιο νόστιμες συνταγές που έχουμε κάνει σε αυτό το κανάλι και πληρούν πολλές προϋποθέσεις ώστε να σε κάνουν να τα φτιάξεις … Εξάλλου Πάσχα χωρίς φρεσκοψημένα κουλουράκια δεν υπάρχει … άνοιξε το φούρνο σου και έλα να κάνουμε το σπίτι να γεμίσει με αρώματα …

ΥΛΙΚΑ

350γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
350γρ Αλεύρι ολικής άλεσης
150γρ Βούτυρο Αγελαδινό
150 γρ στέβια (1 προς 1 Στέβια) (δηλαδή  για την συνταγή χρησιμοποιούμε  στέβια που έχει αναλογία ένα προς ένα με την ζάχαρη)
100ml Γάλα
4 Αυγά
1 Βανίλια
1 Ξύσμα πορτοκάλι

ΓΙΑ ΕΠΑΛΕΙΨΗ
1 αυγό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε την στέβια με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά περιμένοντας να ενσωματωθεί το κάθε ένα στο μείγμα πριν προσθέσουμε το επόμενο. Μέσα στο μείγμα με τα αυγά προσθέτουμε το ξύσμα, την βανίλια και το γάλα. Ενσωματώσουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι μα γίνει μια εύπλαστη ζύμη και να μην κολλάει. (Αν χρειαστεί λίγο παραπάνω αλεύρι προσθέτουμε).

Αφήνουμε την ζύμη μισή ώρα να ξεκουραστεί και πλάθουμε στο σχήμα που επιθυμούμε. Αλείφουμε με αυγό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 με 30 λεπτά περίπου. Καλή επιτυχία

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

https://elenacooks.gr/?p=5521

 

 

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *