Πασχαλινά Κουλουράκια της Λαμπρής, από την Madame Ginger!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Την Μεγάλη Πέμπτη, υπάρχουν ακόμα πολλές γειτονιές που μοσχοβολάνε Πασχαλινά ψησίματα. Τα κουλουράκια της Λαμπρής διαδέχονται τα τσουρέκια και σειρά παίρνουν οι Κουλούρες της Λαμπρής, αυτό το ψωμί με τον γλυκάνισο και τα περίτεχνα σχέδια που ποτέ δεν αγάπησα. Μου αρέσουν αυτές οι μαγειρικές παραδόσεις του Πάσχα και ακόμα περισσότερο μου αρέσει που τις κρατάμε ζωντανές. Μου θυμίζουν τότε που τα γόνατα μου ήταν μόνιμα γρατζουνισμένα και το μεγαλύτερο μου πρόβλημα ήταν να μου πάρει η νονά μου η Νόρα ωραία λαμπάδα (και πάντα μου έπαιρνε).

Κουλουράκια της Λαμπρής λοιπόν και φέτος, φτιαγμένα με το αλεύρι για όλες τις χρήσεις των Μύλων Αγίου Γεωργίου και αρωματισμένα με λίγη βανίλια. Keeping The Tradition Alive!

Συνταγή

Πασχαλινά Κουλουράκια της Λαμπρής

  • Μερίδες: 50 κουλουράκια
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος: 10 λεπτά
  • Χρόνος αναμονής: 1 ώρα

Υλικά

  • 250 γρ. βούτυρο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 50 ml χυμό πορτοκάλι
  • 200 ml γάλα φρέσκο
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 κ.γ. baking powder
  • 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 αυγό για την επάλειψη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Βάζετε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ και χτυπάτε με το φτερό σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.

Κουλουράκια της Λαμπρής 2

2. Χαμηλώνετε την ταχύτητα και προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά.

Κουλουράκια της Λαμπρής 3

3. Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το γάλα, το ξύσμα πορτοκαλιού, την βανίλια, το αλάτι, το baking powder και την σόδα και χτυπάμε για 2-3 λεπτά.

4. Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά, χαμηλώνουμε τελείως το μίξερ και  προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι. Αφήνουμε να  ζυμωθούν για 3-4 λεπτά. Η ζύμη πρέπει να είμαι μαλακή, εύπλαστη, να μην κολλάει στα χέρια και να μην είναι ελαστική.

Κουλουράκια της Λαμπρής 4

5. Τυλίγετε τη ζύμη με μεμβράνη και την βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα.

6. Βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο και πλάστε κουλουράκια με τα δυό χεράκια.

Κουλουράκια της Λαμπρής 6

7. Τοποθετήστε τα κουλουράκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και αλείψτε τα με αυγό χτυπημένο με λίγο νερό.

Κουλουράκια της Λαμπρής 5

8. Ψήστε κάθε παρτίδα σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά στους 170oC.

Super Tip

TIP: Όσο πλάθετε τα κουλουράκια, δουλέψτε τη ζύμη γρήγορα με τα χέρια σας. Επειδή πρόκειται ουσιαστικά για μια ζύμη βουτύρου, η ζεστασιά των χεριών σας θα λιώσει το βούτυρο και δεν θα πλάθονται εύκολα τα κουλουράκια σας.

 

 

Eνημέρωση: Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

 

https://www.madameginger.com/syntages/ana-peristasi/syntages-pasxa/koulourakia-tis-lampris-keeping-the-tradition-alive/

 


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *