Πασχαλινά σοκολατένια αυγά με γέμιση cheesecake από την Ερμιόνη Τυλιπάκη και το “The one with all the Tastes” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
..τα παρακάτω σοκολατένια αυγά,  κρύβουν μέσα τους μια ανάλαφρη κρεμώδη τυρόκρεμα, αλλά και μια πινελιά από μαρμελάδα βερίκοκο…
Ένα πολύ εύκολο, παιχνιδιάρικο και πρωτότυπο γλυκάκι, το οποίο μπορεί άνετα να προσφερθεί ως επιδόρπιο στο λαμπριάτικο γεύμα! Προτού γεμίσετε τα αυγά, μπορείτε αν θέλετε να βάλετε λίγα θρυμματισμένα μπισκότα, ώστε η γεύση να θυμίζει ακόμα περισσότερο cheesecake.

Υλικά για 6 αυγά
6 σοκολατένια αυγά (χρησιμοποίησα τα kinder-έκπληξη)

Για το «ασπράδι»
150 γραμμ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου (χρησιμοποίησα Philadelphia)
30 γραμμ. άχνη ζάχαρη
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
1 κάψουλα βανιλίνη
120 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά, χτυπημένη σε σαντιγί

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Για τον «κρόκο»
3 κουταλιές μαρμελάδα βερίκοκο
25 γραμμ. βούτυρο (χρησιμοποίησα βιτάμ)
2 κουταλιές χυμό πορτοκαλιού

Τοποθετούμε τα σοκολατένια αυγά στο ψυγείο να παγώσουν καλά. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα αρκετά μυτερό μαχαίρι αφαιρούμε με προσοχή το επάνω μέρος των αυγών (και το τρώμε φυσικά για να πάρουμε δύναμη για τη συνέχεια… και μετά μετανιώνουμε που το φάγαμε και δεν το κρατήσαμε για τις ανάγκες της φωτογράφησης!). Στη συνέχεια αφαιρούμε το δωράκι έκπληξη που περιέχεται μέσα στα αυγά. Τα ξαναβάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε (μπορείτε να βάλετε τα σοκολατένια αυγά στην ειδική θήκη του ψυγείου, εφαρμόζουν ιδανικά).

Για να ετοιμάσουμε το «ασπράδι», τοποθετούμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, τη βανιλίνη και το χυμό λεμονιού σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους και τα χτυπάμε με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα για 3-4′, μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο, αφράτο μίγμα. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και σιγά-σιγά ενσωματώνουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος μέσα στο μίγμα του τυριού.
Χρησιμοποιώντας ένα μικρό κουτάλι ή κορνέ, γεμίζουμε τα σοκολατένια αυγά με το «ασπράδι». Τα βάζουμε ξανά στο ψυγείο για 30′ τουλάχιστον.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τον «κρόκο». Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να σχηματιστεί ένα λείο μίγμα. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και περιμένουμε να κρυώσει. Τοποθετούμε το μίγμα της μαρμελάδας στο ψυγείο μέχρι να πυκνώσει ελαφρά.

 Με ένα μικρό κουτάλι, σχηματίζουμε προσεκτικά μια τρύπα στο κέντρο κάθε γεμισμένου αυγού. Εκεί μέσα τοποθετούμε μια μικρή ποσότητα «κρόκου». Ξαναβάζουμε τα αυγά στο ψυγείο για 30′ τουλάχιστον.
10′ προτού τα σερβίρουμε, τα βγάζουμε από το ψυγείο.
http://theonewithallthetastes.com/2012/04/cheesecake.html

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *