Αυγά βαμμένα με κλωστές φλός από τις “Μαγειρικές Διαδρομές”!
Με τις γνωστές φλός κλωστές έχουμε αυτό το αποτέλεσμα!
Συστατικά
- Αυγά λευκά.
- Κλωστές φλός σε διάφορα χρώματα.
- Ξύδι.
- Αλουμινόχαρτο.
- Λάδι.
Οδηγίες
- Κόβουμε μικρά κομματάκια τις κλωστές φλός και τις ανακατεύουμε.
- Βουτάμε τα αυγά σε νερό και τα τυλίγουμε με τις κλωστές να κολλήσουν επάνω τους !
- Τα βάζουμε σε κομμάτια αλουμινόχαρτου και τα τυλίγουμε σφιχτά να κολλήσουν καλά οι κλωστές .
- Τα βάζουμε με ξύδι (3-4 κουταλιές )στο νερό που βράζει και σκεπάζει τα αυγά .
- Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνουν σφιχτά. Τα ελέγχουμε με τον γνωστό τρόπο του στριφογυρίσματος, και τα αυγά που έβρασαν καλά γυρίζουν σαν σβούρα.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν τα ανοίγουμε, και αφαιρούμε τις κλωστές.
- Τα γυαλίζουμε με λάδι!
Λίγα μυστικά ακόμα
- Μια άλλη τεχνοτροπία που μας δίνει πιο απαλά χρώματα!
- Βέβαια τα ζωηρά χρώματα των κλωστών δίνουν το καλλίτερο αποτέλεσμα ,όπως και το σφιχτό τύλιγμα.
Προστέθηκε από Ε.Φ.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
http://mageirikesdiadromes.gr/recipes/ayga-bammena-me-klostes-flos.html
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Σοκολατένια πασχαλινά αυγά από το Sidagi.gr
"Βάψτε τα πασχαλινά αυγά με πρωτότυπα χρώματα" από το Sidagi.gr !
Πασχαλινά αυγά χωρίς βαφή (Ντεκουπάζ)(Video), από τους Χάρη και Μιχάλη Καρελάνη και το redmoon-fooda...
"Βάψτε τα πασχαλινά αυγά με πρωτότυπους τρόπους", από το Sidagi.gr!
Πασχαλινά σοκολατένια αυγά με γέμιση cheesecake από την Ερμιόνη Τυλιπάκη και το "The one with all th...
Βάψιμο πασχαλινών αυγών από την Luise και το Radicio !
Αφήστε μια απάντηση