Πασχαλινό αυγό με κουβερτούρα ΙΟΝ με 72% κακάο, από τον Μιχάλη Σαράβα και το ionsweets.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Οδηγίες

  • 1.Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με νερό πάνω σε μέτρια φωτιά και από πάνω βάζουμε την λεκάνη (μπεν-μαρί). Προσθέτουμε μέσα στην λεκάνη την ψιλοκομμένη μαύρη κουβερτούρα 72% και την αφήνουμε να λιώσει ανακατεύοντας με μια μαρίζ.

  • 2.Μόλις λιώσει εντελώς αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και την λεκάνη από το μπεν – μαρί.

  • 3.Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με την μαρίζ μέχρι να πέσει η θερμοκρασία της στους 30 C (μετράμε την θερμοκρασία με ένα θερμόμετρο για τρόφιμα).

  • 4.Για να γεμίσουμε τις πασχαλινές φόρμες με λιωμένη σοκολάτα θα πρέπει να είναι πολύ καλά καθαρισμένες και εντελώς στεγνές. Με μια βαθιά κουτάλα γεμίζουμε τις φόρμες για πασχαλινά σοκολατένια αυγά έτσι ώστε να καλυφθεί πλήρως όλη η εσωτερική επιφάνειά τους. Αναποδογυρίζουμε την κάθε φόρμα, έτσι ώστε να αδειάσει εντελώς από την σοκολάτα αλλά ωστόσο να μείνει μια λεπτή στρώση σοκολάτας στην εσωτερική επιφάνειά τους. Τοποθετούμε για 15 περίπου λεπτά πάνω σε μια σχάρα έτσι ώστε να στραγγίξουν πολύ καλά αλλά και να σταθεροποιηθεί η λεπτή στρώση σοκολάτας στην εσωτερική επιφάνεια της φόρμας.

  • 5.Επαναλαμβάνουμε όλη την παραπάνω διαδικασία με τον ίδιο τρόπο ακόμα 2 φορές.

  • 6.Ξύνουμε τα τοιχώματα της κάθε φόρμας με ένα μαχαίρι για να είναι λεία όταν θα ενώσουμε τα 2 μέρη.

  • 7.Μόλις σταθεροποιηθεί εντελώς και η τρίτη στρώση σοκολάτας εσωτερικά της κάθε φόρμας, ξεφορμάρουμε το σοκολατένιο πασχαλινό αυγό από το καλούπι του (την φόρμα για πασχαλινό αυγό). Ενώνουμε τα δύο μέρη με λιωμένη μαύρη σοκολάτα 72% ΙΟΝ.

  • 8.Τοποθετούμε το σοκολατένιο αυγό πάνω σε μια βάση από ζαχαρόπαστα.

  • 9.Για το ντεκόρ, σχηματοποιούμε ανάλογα, όπως στην φωτογραφία της συνταγής, τα υπόλοιπα μέρη με χρωματιστή ζαχαρόπαστα (χρωματίζουμε την λευκή ζαχαρόπαστα με χρώματα βρώσιμα ζαχαροπλαστικής π.χ κόκκινο, κίτρινο, μαύρο). Κολλάμε τα χρωματισμένα και σχηματοποιημένα μέρη της ζαχαρόπαστας πάνω στο σοκολατένιο πασχαλινό αυγό με λίγη λιωμένη σοκολάτα.

  • 10.Σερβίρουμε σε πιατέλα της αρεσκείας μας.

Σχετικά με το Σεφ

Μιχάλης Σαράβας

Μιχάλης Σαράβας Έχει τελειώσει τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων στην Ανάβυσσο στην ειδικότητα του pastry chef (ζαχαροπλάστη και αρτοποιού). Έχει συμμετάσχει σε πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στην Γαλλία-Παρίσι όσο αφορά την ειδικότητα Pastry and Bakery …

Περισσότερα για τον σεφ…

https://ionsweets.gr/recipe-items/%CF%80%CE%B1%CF%83%CF%87%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%BD%CF%8C-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CF%8C-%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%B2%CE%B5%CF%81%CF%84%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%B1-%CE%B9%CE%BF%CE%BD-%CE%BC%CE%B5-72/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *