Σοκολατένια πασχαλινά αυγά από το Sidagi.gr


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά

Για 4-6 άτομα

1 καλούπι για σοκολατένια αυγά (μεγέθους της επιλογής σας)
2 πλάκες κουβερτούρας

 

 

 

Εκτέλεση

Για το καλούπι
Με το κατάλληλο καλούπι δεν θα δυσκολευτούμε καθόλου να φτιάξουμε σοκολατένια αυγά. Είναι πολύ σημαντικό τα καλούπια να είναι πεντακάθαρα και στεγνά πριν την παρασκευή των αυγών, οπότε τα σκουπίζουμε πολύ σχολαστικά με χαρτί κουζίνας.

Σε μπεν μαρί λιώνουμε τις 2 κουβερτούρες.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Για την συναρμολόγηση σοκολάτας – καλουπιού
(Με λίγο ηλιέλαιο σε πανάκι περάστε εσωτερικά τις φόρμες του αυγού για να ξεκολλήσουν πιο εύκολα στο τέλος) Με ένα κουτάλι ρίξτε τη μισή ποσότητα της ποσότητα σοκολάτας στο καλούπι και αρχίστε να το γέρνετε προς όλες τις κατευθύνσεις, ώστε η σοκολάτα να καλύψει ομοιόμορφα κάθε σημείο του εσωτερικού του καλουπιού.
Μπορείτε να προσθέσετε και δεύτερη στρώση σοκολάτας πάνω από την προηγούμενη, οπότε θα διευκολύνετε λίγο περισσότερο την αφαίρεση της σοκολάτας από το καλούπι.

Όταν η σοκολάτα θα έχει κρυώσει και ελαφρώς συρρικνωθεί μέσα στο καλούπι, αφαιρέστε την απαλά με μια σπάτουλα.
Τα δύο μισά των αυγών μπορούν να γεμίσουν με καραμέλες ή σοκολατάκια της αρεσκείας σας και στη συνέχεια να συγκολληθούν μεταξύ τους απλώνοντας λίγη λιωμένη σοκολάτα στις προς κόλληση άκρες με ένα πινέλο.

Αν το αυγό σπάσει την ώρα που το αφαιρείτε από το καλούπι μη σας πιάσει πανικός, απλώς λιώστε το ξανά και ξεκινήστε από την αρχή.
 

Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

 

http://www.sidagi.gr/section/gluka/content/sokolatenia-pasxalina-auga

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *