Πανεύκολο τσουρέκι με μέλι χωρίς μαγιά και χρόνο αναμονής (Video), από τον Πέτρο Μαούνατζη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Ένα τσουρέκι πανεύκολο χωρίς ζάχαρη και χωρίς χρόνους αναμονής ! Αφράτο τόσο που δεν θα το πιστεύεις! Μια υπέροχη επιλογή για σένα που δεν θέλεις να περιμένεις! Σίγουρα θα γίνει το αγαπημένο σου και θα το φτιάξεις πολλές φορές . Καλό Πάσχα με υγεία !

 Συστατικά

700γρ Αλεύρι για τσουρέκια
2 Αυγά
2 κουτ σούπας Μπέικιν Πάουντερ
250γρ Μέλι
150ml Γάλα
170ml Νερό
120γρ λιωμένο Βούτυρο
1 κουτ σούπας Μαχλέπι
1 Ξύσμα πορτοκάλι
ΓΙΑ ΑΛΕΙΜΜΑ
1 Ασπράδι αυγού
1 κουτ σούπας Νερό
ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ
Αμύγδαλο φιλέ

 Οδηγίες

 

https://youtu.be/EiVfxbw17qA

 

 

Βήματα

1
ΕΤΟΙΜΟ

Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το βούτυρο να λιώσει.

Προσθέτουμε το μέλι να αραιώσει πάντα σε χαμηλή φωτιά.

Μόλις λιώσουν το βούτυρο με το μέλι αποσύρουμε από τη φωτιά.

Προσθέτουμε το γάλα, το νερο, το μαχλέπι, το ξύσμα και τα αυγά ανακατεύοντας ώστε να αναμειχθούν τα υλικά για τα τσουρέκια με μέλι και να πέσει η θερμοκρασία του βουτύρου-μελιού.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

2
ΕΤΟΙΜΟ

Σε μια μεγάλη λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, το μπεκιν , το μαχλέπι κι ανακατεύουμε τα υλικά.

Κάνουμε βαθούλωμα στη μέση του αλευριού και ρίχνουμε όλα τα υγρά υλικά.

Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε από το κέντρο προς τα έξω μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη κολλώδης. Ζυμώνουμε Και χωρίζουμε τη ζύμη στα 2. Θα φτιάξουμε 2 μεσαία τσουρέκια σε ό,τι σχήμα θέλουμε.

Τα ακουμπάμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.Αλειφουμε αυγό και παςπαλιζουμε με αμύγδαλο φιλέ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 30′ λεπτά.

 

https://tinyurl.com/5d7ycncc

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *