Πανεύκολο τσουρέκι με μέλι χωρίς μαγιά και χρόνο αναμονής (Video), από τον Πέτρο Μαούνατζη!
Συστατικά
700γρ Αλεύρι για τσουρέκια | |
2 Αυγά | |
2 κουτ σούπας Μπέικιν Πάουντερ | |
250γρ Μέλι | |
150ml Γάλα | |
170ml Νερό | |
120γρ λιωμένο Βούτυρο | |
1 κουτ σούπας Μαχλέπι | |
1 Ξύσμα πορτοκάλι | |
ΓΙΑ ΑΛΕΙΜΜΑ | |
1 Ασπράδι αυγού | |
1 κουτ σούπας Νερό | |
ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ | |
Αμύγδαλο φιλέ |
Βήματα
1 ΕΤΟΙΜΟ | Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το βούτυρο να λιώσει. Προσθέτουμε το μέλι να αραιώσει πάντα σε χαμηλή φωτιά. Μόλις λιώσουν το βούτυρο με το μέλι αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το γάλα, το νερο, το μαχλέπι, το ξύσμα και τα αυγά ανακατεύοντας ώστε να αναμειχθούν τα υλικά για τα τσουρέκια με μέλι και να πέσει η θερμοκρασία του βουτύρου-μελιού. Eνημέρωση :Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται. |
2 ΕΤΟΙΜΟ | Σε μια μεγάλη λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, το μπεκιν , το μαχλέπι κι ανακατεύουμε τα υλικά. Κάνουμε βαθούλωμα στη μέση του αλευριού και ρίχνουμε όλα τα υγρά υλικά. Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε από το κέντρο προς τα έξω μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη κολλώδης. Ζυμώνουμε Και χωρίζουμε τη ζύμη στα 2. Θα φτιάξουμε 2 μεσαία τσουρέκια σε ό,τι σχήμα θέλουμε. Τα ακουμπάμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.Αλειφουμε αυγό και παςπαλιζουμε με αμύγδαλο φιλέ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 30′ λεπτά. |
Αφήστε μια απάντηση