Χαλβάς χωρίς ίχνος λαδιού και ζάχαρη, με γάλα καρύδας, από το sokolatomania.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

 

Μια διαφορετική αλλά εξίσου νόστιμη και υγιεινή  εκδοχή του παραδοσιακού αυτού γλυκού !

ΥΛΙΚΑ

2 κούπες γάλα καρύδας χωρίς ζάχαρη

1/2 κούπα νερό

1 κούπα σιμιγδάλι ( 1/2 ψιλό, 1/2 χοντρό)

1/2 κούπας ζάχαρη καρύδας

1 -2 κ.σούπας  μέλι ανάλογα με το πόσο γλυκιά γεύση θέλετε

κανέλα (προαιρετικά)

ξυσμα πορτοκαλιού

1/2 κούπας καρύδια και  αμύγδαλα στο multi

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Σε βαθιά κατσαρόλα βράζουμε το γάλα καρύδας   με το νερό και  την ζάχαρη καρύδας.

Χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι ανακατεύοντας με σύρμα.

Προσθέτουμε και το μέλι και τα υπόλοιπα  υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ο χαλβάς.

Αδειάζουμε σε σκεύος  και γαρνίρουμε με ολόκληρα αμυγδαλα.

Σκεπάζουμε με πετσέτα  και σερβίρουμε ιδανικά μετά από μια περίπου ώρα.

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *