Κέικ λεμονιού νηστίσιμο, από το “Όλα νηστίσιμα”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

 

Υλικά
Μερίδες: 10

1 συσκευασία (500 γρ.) κόκκινη φαρίνα
1 & 1/2 φλ. τσ. ζάχαρη
1 κ. σ. ξύσμα λεμονιού
1 φλ. τσ. σπορέλαιο
2 κ. σ. κονιάκ
1 κ. σ. λεμοντσέλο (προαιρετικά)
1 κ. σ. χυμό λεμονιού
1 κουτάκι υγρή σόδα

 

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΣΟ

4 κ. σ. ζάχαρη άχνη
Χυμό από 1/2 λεμόνι
Ξύσμα από 1 λεμόνι

 

Οδηγίες

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το ξύσμα.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το σπορέλαιο, το κονιάκ, το λεμοντσέλο, το χυμό λεμονιού και τη σόδα.
Ανακατεύουμε με το σύρμα τα δύο μίγματα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αδειάζουμε το μίγμα σε μια φόρμα κέικ και ψήνουμε για περίπου 50-60 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C ή μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.
Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε το γλάσο και περιχύνουμε το κέικ.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

 

 

Eνημέρωση: Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς,  όμως  κάνοντας ένα κλικ σε αυτές,  λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

https://ola-nistisima.gr/recipe/keik-lemoniou-nistisimo-syntagi/

 

 

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *