Γαλακτοφέτες χωρίς ζάχαρη, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Το αγαπημένο σνακ μικρών και μεγάλων τώρα και στο σπίτι!  Χωρίς συντηρητικά και πρόσθετα, χωρίς ζάχαρη αλλά με φουλ γεύση οι γαλακτοφέτες αυτές είναι ιδανικές για παιδικά πάρτυ, κεράσματα στο σχολείο, αλλά και ως συνοδευτικό του καφέ μας! Δείτε πόσο εύκολα γίνονται παρακάτω:

Υλικά (6 μερίδες):
Για το παντεσπάνι:

  • 2 κρόκοι αυγών
  • 3 ασπράδια αυγών
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 φλιτζ.τσ. σπορέλαιο
  • 1 κουτ.γλ. baking powder
  • 1 κουτ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κουτ.σ. κακάο κοσκινισμένο
  • 3 κουτ.σ. γεμάτες αλεύρι για ο.χ. κοσκινισμένο
  • 2 κουτ.σ. μέλι
  • 1 σταγόνα υγρή εσάνς πορτοκαλιού

Για το ράντισμα:

  • λίγο μέλι (1 κοφτή κουτ.σ.) μαζί με 2 κουτ.σ. ζεστό νερό

Για την κρεμα:

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης για σαντιγί
  • 200 γρ. μασκαρπόνε
  • 1 κουτ.σ. γεμάτη μέλι
  • 1 σταγόνα υγρή εσάνς πορτοκαλιού

Εκτέλεση:

  • Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή  μαρέγκα μαζί με το αλάτι. Σε ξεχωριστό μπολ βάζουμε τους κρόκους, το σπορέλαιο και τη βανίλια και χτυπάμε να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε το μέλι,  το baking, το κακάο, την εσάνς και  τέλος το αλεύρι να ενωθούν και να προκύψει ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Ενσωματώνουμε με σπάτουλα τη μαρέγκα κάνοντας διπλώματα και προσέχοντας να μην “πέσει” ο όγκος του μείγματος. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180′ βαθμούς με αντιστάσεις. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα μικρό μακρόστενο ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Στρώνουμε με τη σπάτουλα ώστε να είναι ίδιο το πάχος του μείγματος σε όλη την επιφάνεια του ταψιού. Ψήνουμε για 20′  λεπτά το παντεσπάνι μας ελέγχοντας με μια οδοντογλυφίδα το εσωτερικό του (εφόσον βγαίνει καθαρή βγάζουμε το ταψί από το φούρνο). Προσέχουμε γιατί το παντεσπάνι μπορεί να καεί εύκολα εάν διαφύγει της προσοχής μας. Αφήνουμε να κρυώσει καλά κι έπειτα το κόβουμε στη μέση.
  • Ραντίζουμε με πινέλο το μείγμα μελιού και ζεστού νερού και αφήνουμε 10′ λεπτά στην άκρη (μην περιμένετε να βραχεί ολοκληρωτικά, απλά το λίγο αυτό υγρό χαρίζει έξτρα πόντους γεύσης!)
  • Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Αφρατεύουμε το μασκαρπόνε και σε χωριστό μπολ χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος σε απαλή σαντιγί μαζί με την εσάνς. Με απαλές κινήσεις ενώνουμε τα δύο μείγματα.
  • Στο ένα κομμάτι παντεσπάνι απλώνουμε με σπάτουλα την κρέμα και επικαλύπτουμε με το άλλο παντεσπάνι φροντίζοντας να φτάσει η κρέμα παντού. Σκεπάζουμε το ταψί ή το δίσκο με το γλυκό μας με αλουμινόχαρτο και βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει για 3-4 ώρες. Έπειτα κόβουμε σε 6 ίσες μερίδες ή 12 μικρότερα τετράγωνα (σαν παστάκια) και απολαμβάνουμε!
Σημ.: Η διαδικασία γίνεται πιο εύκολη εάν διαθέτουμε τετράγωνο τσέρκι.  Οι γαλακτοφέτες μας διατηρούνται στο ψυγείο μέσα σε τάπερ που κλείνει καλά και καταναλώνονται εντός 4 ημερών!

 

Καλή σας απόλαυση <3

 

Σας φιλώ :*
Μαριφάνη
https://lixoudiesmarifanis.blogspot.com/2019/07/blog-post_19.html?m=1&fb&fb
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *