Σοκολάτες τύπου TWIX, με 3 υλικά, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!
Και ποιος δεν αγαπάει την twix? Εκείνα τα μπισκότα με την απαλή γέμιση καραμέλας και τη λαχταριστή σοκολάτα γάλακτος που τα τυλίγει? Κι αν νομίζετε ότι μόνο ένα εργοστάσιο είναι ικανό να φτιάξει τέτοιο γλύκισμα, τότε λυπάμαι αλλά είστε λάθος!
Δείτε πόσο εύκολα και μόνο με 3 υλικά μπορείτε να απολαύσετε απ’ τα χεράκια σας αυτές τις νόστιμες σοκολάτες!
Τα υλικά που χρειαζόμαστε για σχεδόν 30 μικρές σοκολάτες είναι:
30 μπισκότα μακρόστενα βουτύρου
1/2 κονσέρβα καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
500 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
Πως τα φτιάχνουμε:
Λιώνουμε τη μισή σοκολάτα και την απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Βάζουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο να σταθεί.
Σε ένα μπολ μαλακώνουμε με πιρουνάκι το καραμελωμένο γάλα.
Αλείφουμε ένα ένα τα μπισκότα μας με μια μικρή ποσότητα καραμέλας και τα κολλάμε πάνω στο “στρώμα” σοκολάτας που ετοιμάσαμε. βάζουμε για 15′ λεπτά στην κατάψυξη. Έπειτα με μαχαίρι λάμα διαχωρίζουμε ένα ένα τα μπισκότα με την κολλημένη σοκολάτα που έχει πλέον ενωθεί.
Αραδειάζουμε αραιά μεταξύ τους τα παγωμένα μπισκότα πάνω σε μια μικρή σχάρα που από κάτω θα έχουμε βάλλει ένα ρηχό ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβετούρτα και περιχύνουμε ομοιόμορφα τα μπισκότα με την καραμέλα να καλυφθούν καλά και από την πάνω πλευρά. Αφήνουμε να στραγγίξουν και με σπάτουλα μεταφέρουμε τα επικαλυμμένα μπισκότα στο ψυγείο για 1 ώρα.
Όση σοκολάτα στραγγίξει πάνω στο χαρτί την αφήνουμε να κρυώσει τελείως και την αποθηκεύουμε σε poly bag για μελλοντική χρήση. Εναλλακτικά την τρίβουμε με ένα εργαλείο αποφλοίωσης για να φτιάξουμε νιφάδες σοκολάτας για μελλοντική χρήση.
Αφού τα μπισκότα μας παγώσουν τα κλείνουμε αεροστεγώς και τα διατηρούμε στο ψυγείο έως 10 μέρες (εάν προλάβουν μέχρι τότε)!
Είδατε πόσο εύκολη είναι η διαδικασία?
Καλή σας απόλαυση
Σας φιλώ :*
Μαριφάνη
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
KINDER Γαλακτοφέτες από τις "Γλυκές Τρέλλες" !
Γαλακτοφέτες χωρίς ζάχαρη, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!
Γαλακτοφέτες Panos (Τύπου Kinder) από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και το sintagespanos!
Πεντανόστιμες σπιτικές γαλακτοφέτες - Best milk slices, από την Ειρήνη και τα kalomageiremata!
Kinder Delice σπιτικά από τις "Συνταγές της Παρέας" !
Σοκολάτες/παστάκια τύπου Kinder Pingui, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!
Αφήστε μια απάντηση