Σπιτικά σνακ τύπου Mikado, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Λατρεμένα σνακ! Τραγανά στικ βουτύρου βουτηγμένα σε σοκολάτα από τη μια πλευρά τους που βουτάνε για… χατίρι μας μέσα στο ζεστό ρόφημα…και καταβροχθίζονται το ενα πίσω από το άλλο…

Καταπληκτικό συνοδευτικό για το γάλα των παιδιών, φτιάχνουμε πολλά και τα αποθηκεύουμε για να έχουμε..να πορευόμαστε!!!!

Τα υλικά μας βγάζουν κατά προσέγγιση 25  στικ ανάλογα με το μέγεθος που θα τα κόψουμε, ως εκ τούτου χρειαζόμαστε:

  • 60γρ. βούτυρο αγελαδινό κρύο από το ψυγείο

  • 60-70γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο

  • 1/3 κουτ.γλ. baking powder

  • 1/2 κουτ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική

  • 1 τσιμπιά αλάτι

  • 1 κουτ.σ. γάλα φρέσκο

  • σοκολάτα κουβερτούρα (περίπου 70γρ.)

  • χρωματιστή τρούφα για διακόσμηση

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Εκτέλεση:

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη και το baking powder.

  • Κόβουμε σε κύβους το βούτυρο και το βάζουμε στο μπολ με τα ξηρά υλικά. Με τα χέρια μας τρίβουμε όλα μαζί τα υλικά να γίνουν σαν ψίχουλα.

  • Τέλος προσθέτουμε και το γάλα και κάνουμε διπλώματα στη ζύμη με μια σπάτουλα ίσα ίσα να τραβήξει το γάλα. Το ζυμάρι θα μοιάζει συμπαγές και βουτυράτο.

  • Κλείνουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.

  • Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και τη ζεσταίνουμε λίγο στα χέρια μας.

  • Πασπαλίζουμε με ελάχιστο αλεύρι τον πάγκο μας και ανοίγουμε με πλάστη τη ζύμη σε χοντρό φύλο. Με τροχό που κόβουμε την πίτσα ή με ένα μαχαίρι χωρίς δόντια κόβουμε λεπτά μακρόστενα στικ ίσου μεγέθους και πάχους.

  • Μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί τα στικ λίγο αραιά μεταξύ τους.

  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς με αντιστάσεις για περίπου 12 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε τα στικ να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.

  • Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και τη μεταφέρουμε μέσα σε ένα ποτήρι. Βουτάμε κατά 2/3 το κάθε στικ στη σοκολάτα κι έπειτα πασπαλίζουμε με την τρούφα. Αφήνουμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί να στεγνώσουν.

  • Φυλάμε τα σνακ σε κουτί που κλείνει αεροστεγώς για αρκετό καιρό.

 

Καλή σας απόλαυση
Σας φιλώ :*
Μαριφάνη
https://lixoudiesmarifanis.blogspot.com/2020/04/mikado.html?m=1&fb

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *