Εργολάβοι (Νηστίσιμοι), από το icookgreek.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
  • Προετοιμασία: 15′
  • Ψήσιμο: 20′
  • Δυσκολία: μέτριο

Υλικά συνταγής

  • Για περίπου 35 εργολάβους
  • αμύγδαλα ξεφλουδισμένα: 350 γρ.
  • ζάχαρη: 250 γρ.
  • αλάτι: λίγο
  • εσάνς βανίλιας: 1 κουταλάκι του γλυκού
  • αμύγδαλα ασπρισμένα: 25
  • αυγά: 2, τα ασπράδια

Εκτέλεση συνταγής

  1. Στρώνετε αντικολλητικό χαρτί ή λαδόκολλα σε ένα ταψί. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170° C. Αλέθετε τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη και το αλάτι στο μίξερ για να αναμειχθούν μεταξύ τους.
  2. Χτυπάτε τα ασπράδια με το μίξερ μέχρι να φουσκώσουν και να γίνουν μια ελαφριά μαρέγκα. Αδειάζετε το μείγμα των αμυγδάλων σε μεγάλο μπολ και προσθέτετε τη βανίλια. Κατόπιν προσθέτετε σταδιακά τη μαρέγκα ανακατεύοντας γρήγορα με μια πλαστική σπάτουλα μέχρι να γίνει μια μάζα που στέκεται.
  3. Βρέχετε λίγο τα χέρια σας, παίρνετε μια μικρή ποσότητα σαν καρύδι από το μείγμα και το πλάθετε στρογγυλό ή σαν μισοφέγγαρο. Τοποθετείτε τους εργολάβους στο ταψί σε απόσταση 3-4 εκατοστών τον ένα από τον άλλο.
  4. Στο κέντρο κάθε εργολάβου βυθίζετε ένα αμύγδαλο. Ψήνετε τους εργολάβους για 17′-20′ περίπου, μέχρι να πάρουν ξανθό χρώμα.
https://tinyurl.com/yen6luly

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *