Εργολάβοι από τις “Μαγειρικές Διαδρομές” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Εργολάβοι ή αμυγδαλωτά η μακαρόν ,πεντανόστιμα όπως και να τα ονομάσουμε!

 

Προστέθηκε από Ε.Φ

Συστατικά
  • 250 γραμμάρια άχνη,
  • 250 γραμμάρια καθαρισμένα αμύγδαλα.
  • και άλλα 25-30 ολόκληρα αμύγδαλα.
  • 3 ασπράδια αυγών
  • .Άρωμα από λικέρ βερύκοκου.
Οδηγίες
  1. Ψήνουμε ελαφρά τα αμύγδαλα να στεγνώσουν. Κρατάμε τα ολόκληρα και αλέθουμε τα υπόλοιπα στο μούλτι. Ανακατεύουμε τα τριμμένα αμύγδαλα με την άχνη.
  2. Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα σφιχτή και προσθέτουμε, ανακατεύοντας ελαφρά με κουτάλι ,το μείγμα αμυγδάλων και άχνης. Προσθέτουμε και το λικέρ.
  3. Με το κορνέ η μικρό κουτάλι βάζουμε σε ελαφρά βουτυρωμένα ταψιά κομμάτια μείγματος αρκετά μακριά το ένα από το άλλο γιατί απλώνουν.
  4. Τα ψήνουμε λίγη ώρα σε 170 βαθμούς ,προσέχοντας να μην ξεραθούν.
  5. Αν θέλουμε τα ενώνουμε 2-2 με κάποια κρέμα η πραλίνα.
Λίγα μυστικά ακόμα

Πριν το φούρνισμα μπήγουμε επάνω από ένα αμύγδαλο!

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Σχόλια
Σχόλιο από Ε.Φ. , Σάββατο, 13 Οκτώβριος 2012
Παράλειψη:πριν το φούρνισμα μπήγουμε επάνω από ένα αμύγδαλο!

 

 

http://www.mageirikesdiadromes.gr/recipes/ergolaboi.html

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *