Εργολάβοι από τις “Μαγειρικές Διαδρομές” !







Συστατικά
- 250 γραμμάρια άχνη,
- 250 γραμμάρια καθαρισμένα αμύγδαλα.
- και άλλα 25-30 ολόκληρα αμύγδαλα.
- 3 ασπράδια αυγών
- .Άρωμα από λικέρ βερύκοκου.
Οδηγίες
- Ψήνουμε ελαφρά τα αμύγδαλα να στεγνώσουν. Κρατάμε τα ολόκληρα και αλέθουμε τα υπόλοιπα στο μούλτι. Ανακατεύουμε τα τριμμένα αμύγδαλα με την άχνη.
- Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα σφιχτή και προσθέτουμε, ανακατεύοντας ελαφρά με κουτάλι ,το μείγμα αμυγδάλων και άχνης. Προσθέτουμε και το λικέρ.
- Με το κορνέ η μικρό κουτάλι βάζουμε σε ελαφρά βουτυρωμένα ταψιά κομμάτια μείγματος αρκετά μακριά το ένα από το άλλο γιατί απλώνουν.
- Τα ψήνουμε λίγη ώρα σε 170 βαθμούς ,προσέχοντας να μην ξεραθούν.
- Αν θέλουμε τα ενώνουμε 2-2 με κάποια κρέμα η πραλίνα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Πριν το φούρνισμα μπήγουμε επάνω από ένα αμύγδαλο!
Σχόλια
Σχόλιο από Ε.Φ. , Σάββατο, 13 Οκτώβριος 2012
Παράλειψη:πριν το φούρνισμα μπήγουμε επάνω από ένα αμύγδαλο!
http://www.mageirikesdiadromes.gr/recipes/ergolaboi.html






Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Εύκολα και γρήγορα μπισκότα αμυγδάλου (VIDEO), από τους Χάρη και Μιχάλη Καρελάνη και το Redmoon- foo...
Αμυγδαλωτά με μανταρίνι, από τον Στέλιο Παρλιάρο!
Παστιτσάκια αμυγδαλωτά Άνδρου, από τον Giorgio και το gourmed.gr!
Υπέροχοι Εργολάβοι με 3 υλικά, από το sintayes.gr!
Αμυγδαλωτά από το " Chefoulis.gr "!
Απίθανα αμυγδαλωτά λεμονιού, μόνο με 3 υλικά, από την Ιωάννα Σταμούλου και το sweetly!